SEGRE

GUIA

Les polítiques culturals i la gestió del patrimoni, a debat entre els partits

Demanen un model més cooperatiu i participatiu

Els portaveus polítics durant el debat a l’Arxiu Històric.

Els portaveus polítics durant el debat a l’Arxiu Històric.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu Històric de Lleida va reunir ahir representants de tots els partits polítics amb l’objectiu de posar a debat les polítiques culturals i trobar un model més cooperatiu en la gestió del patrimoni públic.

Durant l’acte Polítiques de patrimoni: és possible una acció comuna?, Xavier Eritja (ERC), Francesc Gabarrell (CUP), Xavier Quinquillà (JuntsxCat), Josep Reñé (PP), Daniel Rubio (Ciutadans), Alfred Sesma (Comú de Lleida) i Fèlix Larrosa (PSC) van posar sobre la taula algunes de les seues propostes per implementar la conservació i divulgació dels béns lleidatans.

La CUP demana crear un catàleg de patrimoni i el PSC replica que ja n’existeix un amb més de 500 béns

“Lamentablement en el món de la cultura tendim a tenir una visió a curt termini que no ens permet arrancar projectes ambiciosos”, va explicar Quinquillà, que censurava la falta de participació en els organismes públics.

I és que, malgrat que la majoria dels portaveus coincidien en el fet que les estratègies actuals no donen resposta a les necessitats de l’àmbit cultural, van sorgir discrepàncies pel que fa a la configuració d’aquests nous models.

Per a Gabarrell, regidor de la CUP i tècnic de museus, és fonamental la “creació d’un catàleg de patrimoni que permeti després establir un pla de gestió patrimonial per a la ciutat”, una proposta que va desestimar Larrosa, a l’assegurar que ja hi ha un catàleg “amb més de 500 béns”, a banda d’incorporar “estratègies de protecció”.

El debat es va centrar també en les competències de l’administració pública, ja que Sesma afirmava que “ha de ser la ciutadania i no les institucions la que decideixi què és la cultura, allò que ens defineix”.

tracking