SEGRE

ART

La Generalitat presentarà davant del Suprem dos recursos pels béns de Sixena

Méndez de Vigo els autoritza per evitar que la Generalitat catalana pugui al·legar "indefensió" davant del Constitucional

L'espai que ocupaven obres de Sixena al Museu de Lleida

El Museu de Lleida mantindrà buit durant un mes l'espai de les obres de SixenaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat catalana presentarà aquest dijous 4 de gener davant del Tribunal Suprem dos recursos pels béns de Sixena, un de cassació i un altre d’extraordinari per infracció processal, segons fonts ministerials.

Segons han explicat, el ministre d’educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en qualitat de conseller de Cultura, ha autoritzat la presentació d’aquests recursos "en respecte a les garanties i drets processals que estableix" el sistema jurídic espanyol.

Així mateix, Méndez de Vigo ha autoritzat aquests recursos a fi d’evitar que la Generalitat catalana pugui recórrer el procés davant del Tribunal Constitucional al·legant "indefensió".

El ministre va avançar el passat 15 de desembre en roda de premsa després del Consell de Ministres la seua disposició a autoritzar un recurs de cassació. "Aquesta és una controvèrsia entre dos comunitats autònomes molt estimades que podia haver-se resolt amistosament. S’ha resolt jurídicament, s’ha complert la sentència, però si els serveis jurídics de la Generalitat estimen que és necessari recórrer en cassació, jo autoritzaré que recorrin en cassació i al final serà el Suprem el que decideixi", va assenyalar llavors el ministre.

Aquests recursos arriben després del qual va presentar la Generalitat catalana el passat 7 de desembre davant de la providència del magistrat del Jutjat número 1 d’Osca que va fixar dilluns dia 11 com a termini màxim perquè el Museu de Lleida entregués al Monestir de Sigena 44 peces d’art originàries del cenobi aragonès.

Posteriorment, la Generalitat va presentar un altre recurs "respecte a la decisió del jutge de la possible utilització de la força", una interposició que, en paraules de Méndez de Vigo, es va realitzar sense el seu "consentiment" i que mancava de sentit, ja que el trasllat ja s’havia realitzat.

tracking