SEGRE

PATRIMONI LITIGI

Demanen denunciar Aragó per difamar el Museu de Lleida

Proposta del PDeCAT a la Paeria

Llaç groc ahir al Museu de Lleida del personal de Cultura.

Llaç groc ahir al Museu de Lleida del personal de Cultura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PDeCAT de Lleida ha presentat a la comissió de Cultura una proposta per demanar que la Paeria emprengui accions legals contra el Govern d’Aragó “per difamació i calúmnies als tècnics del Museu de Lleida”. En un comunicat, el PDeCAT va considerar ahir que el president aragonès, Javier Lambán, i la seua consellera de Cultura, Mayte Pérez, “han de rectificar les declaracions que van posar en dubte la professionalitat dels tècnics del Museu a l’hora de conservar i restaurar les obres que es van traslladar l’11 de desembre a Sixena per la força i a l’empara de l’article 155 de la Constitució”.

En la proposta, també insten l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a tornar el polèmic llibre Tejidos de vecindad “per les falsedats i manipulacions històriques que conté”.

Ahir es va complir precisament un mes de l’assalt policial al Museu de Lleida. Com a mostra de suport a la pinacoteca, treballadors del departament de Cultura a Lleida van desplegar un gran llaç de color groc just davant la porta per on es van carregar les obres en litigi en una camioneta i un furgó, en el marc d’una polèmica operació que va estar protegida per desenes d’efectius de la Guàrdia Civil.

Amb aquesta acció, també es va recordar “al Govern legítim, a l’exili o a la presó, i els presos polítics de les associacions cíviques i culturals”, exigint també la “llibertat immediata” d’uns i d’altres.

En aquest sentit, els sis candidats de Junts per Catalunya per Lleida elegits a les passades eleccions al Parlament del 21 de desembre es van reunir ahir a Brussel·les amb l’exconseller de Cultura Lluís Puig, que va reiterar el seu compromís a continuar lluitant per les obres d’art de Sixena des del punt de vista jurídic i polític.

Llaç groc ahir al Museu de Lleida del personal de Cultura.

Llaç groc ahir al Museu de Lleida del personal de Cultura.SEGRE

tracking