SEGRE

La fiscalia investiga Shakira per frau a Hisenda simulant viure a l'estranger

La quantitat defraudada per la cantant superaria els 120.000 euros anuals

La cantant colombiana Shakira.

La fiscalia investiga Shakira per frau a Hisenda simulant viure a l'estrangerEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Barcelona investiga des del mes passat a la cantant Shakira per defraudar la Hisenda espanyola en els guanys obtinguts entre els anys 2011 i 2014, simulant presumptament que residia en països considerats paradisos fiscals per eludir el pagament d’impostos. Segons ha informat un portaveu del ministeri públic, l’àrea de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona va obrir diligències el mes de desembre passat per investigar l’artista colombiana, arran d’un informe remès per l’Agència Tributària que alertava d’un presumpte fiscal en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) entre 2011 i 2014.

El ministeri públic sospita que la cantant hauria eludit el pagament d’impostos a la Hisenda espanyola, simulant que als exercicis investigats va residir més de sis mesos a l’any a determinats països considerats paradisos fiscals, quan és de coneixement públic que no és així.

Una vegada concloguin les diligències d’investigació, el que està previst a mitjans del proper mes de juny com a màxim, el ministeri públic decidirà si presenta denúncia o es querella contra la cantant colombiana per un o diversos delictes fiscals, han afegit les mateixes fonts.

Segons la documentació que l’Agència Tributària ha remès a la Fiscalia de Barcelona, la quantitat defraudada per la cantant superaria els 120.000 euros anuals, quota a partir de la qual l’evasió d’impostos està considerada delicte fiscal, castigat amb penes d’un a cinc anys de presó.

La cantant va formalitzar la seua relació amb el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué el 2011, amb el qual va tenir el seu primer fill el 2013 a Barcelona.

Els representants de la cantant, assessorada pel bufet PriceWaterhouseCoopers, han argumentat davant d’Hisenda que als exercicis que s’investiguen Shakira passava la major part del temps a l’estranger, sense assolir els 183 dies a partir dels quals es consideraria que té domicili fiscal a Espanya.

tracking