SEGRE

Aragó s'emporta el quadre de la Immaculada del Museu de Lleida

És la pintura que faltava de les 44 obres en litigi

Tècnics del Govern d'Aragó han recollit la peça, l'última del litigi que restava per entregar

El quadre de la Immaculada de Sixena surt del Museu de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics del Govern d’Aragó han arribat cap a les 9 del matí d'aquest dimarts al Museu de Lleida per endur-se el quadre de la Immaculada del monestir de Sixena, la pintura del segle XVIII que faltava en el lot de quaranta-quatre peces en litigi que es van emportar de la pinacoteca l’11 de desembre passat en una operació en què van participar desenes d’efectius de la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra. La pintura ha sortit del museu lleidatà, embalada i transportada en una furgoneta, quan faltaven pocs minuts per a les 10 del matí.

La secretària general del Departament de Cultura de la Generalitat, Dolors Portús, va enviar ahir dilluns una carta a la consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, en la qual la va informar que “tots els preparatius estan llestos” perquè les persones que designi l’Executiu autonòmic procedeixin a “la recollida i trasllat del bé artístic esmentat”.

El ministeri de Cultura, titular actual de la conselleria catalana en virtut de l’article 155, també va comunicar per carta al jutjat d’Osca de les instruccions donades a la Generalitat per a la recollida d’aquesta obra. 

tracking