SEGRE

CINE GUARDONS

Els Gaudí, de l’estiu a la glòria

‘Incerta glòria’, amb 16 candidatures, i ‘Estiu del 1993’, amb 14, són les pel·lícules que parteixen com favorites a la gala que se celebra aquesta nit || L’actual context polític i la situació pressupostària de TV3 que amenaça la producció externa estaran presents en la cerimònia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quant a les candidatures, al capdavant hi ha Incerta glòria, d’Agustí Villaronga, amb 16, igualant així les que el 2012 va tenir Eva; seguida per l’òpera prima de Carla Simón Estiu 1993, amb 14; l’últim film d’Isabel Coixet La librería, amb 12; Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, amb 11; Brava, de Roser Aguilar; Abracadabra, de Pablo Berger, i La llamada, de Javier Ambrossi i Javier Calvo amb 3, i Júlia ist d’Elena Martín amb 2. Val a destacar que, dels 30 films nominats, 12 estan dirigits per dones.

Quant a les reivindicacions que acostumen a marcar aquest tipus d’esdeveniments, tot fa indicar que en aquesta ocasió tindran protagonisme els referents a l’actual situació política que viu Catalunya, així com al futur incert de les coproduccions de TV3 que, a la pràctica, és un dels motors de la cinematografia catalana.

De les 30 pel·lícules nominades als premis que es decideixen aquesta nit, 12 estan dirigides per dones

En unes hores s’aixeca el teló i veurem què passa.

Sampietro veurà reconeguda la seua prolífica i variada carreraMercè Sampietro rebrà aquesta nit el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2018 per tota la seua trajectòria a la pantalla, al teatre i al món del doblatge. En el seu historial té importants guardons tant cinematogràfics com teatrals. Entre els primers, el de millor interpretació femenina al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià en dos ocasions, per Extramuros i per Lugares comunes i el Goya a la millor interpretació femenina protagonista per aquesta última pel·lícula. En teatre, ha rebut, entre d’altres, el Max a la millor protagonista per Sábado, domingo y lunes.

tracking