SEGRE

CINE PREMIS

Després de triomfar als Gaudí, Carla Simón vol rodar a Lleida

En un camp de fruita a Alcarràs, on compta amb llaços familiars

Estiu 1993

Després de triomfar als Gaudí, Carla Simón vol rodar a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de convertir-se diumenge en la gran triomfadora de la nit dels Premis Gaudí del cine català amb la pel·lícula Estiu 1993, la jove directora i guionista Carla Simón (Barcelona, 1986) va revelar ahir en una entrevista a RAC1 que ja ha començat a desenvolupar el que serà el seu pròxim llargmetratge, que li agradaria que comptés amb imatges rodades a Lleida. Simón va assegurar que li encantaria rodar en uns camps de presseguers a prop de Lleida. Segons ha pogut saber SEGRE, es tractaria de terrenys a Alcarràs, localitat a la qual està vinculada amb part de la família. Des d’Inicia Films, una de les dos productores d’Estiu 1993, van confirmar ahir la intenció de rodar a Lleida encara que van advertir que “el projecte tan sols està a la fase de començar a plantejar i escriure el guió de la història”, i que “podrien passar almenys dos anys” fins que fructifiqués.

Val a recordar que l’exitosa òpera prima de Carla Simón, Estiu 1993, és un relat autobiogràfic de l’estiu en què ella mateixa, amb poc més de sis anys, va quedar òrfena i els seus oncles, que vivien en un poble del Pirineu de Girona, es van convertir en els seus nous pares.

En aquest sentit, el pròxim projecte cinematogràfic de la guionista i directora podria estar vinculat també a les seues pròpies experiències vitals a través de la relació familiar amb Alcarràs. Després d’estrenar l’any passat Estiu 1993, aquesta pel·lícula s’ha convertit en un fenomen no únicament a Espanya sinó també a nivell internacional, amb premis a la Berlinale (millor òpera prima i Gran Premi de la secció Generation Kplus), al festival de Màlaga (premi Dunia Ayaso i Bisnaga d’Oro), al Festival d’Istanbul (premi especial del jurat) i al de cine independent de Buenos Aires (millor direcció). Al setembre, l’Acadèmia del Cine d’Espanya va triar aquesta pel·lícula per als Oscars (en què no ha arribat a ser finalista) i dissabte que ve també serà una de les favorites als Goya, amb vuit nominacions. D’altra banda, la Cerdanya Film Commission va destacar ahir els Premis Gaudí per a dos produccions rodades parcialment a la Cerdanya de Lleida: el millor curtmetratge, Los desheredados, amb escenes a Lles de Cerdanya; i el millor film per a televisió, La llum d’Elna, a Estana (Montellà i Martinet).

tracking