SEGRE

PATRIMONI ART

La Diputació d'Osca desestima un oli del Museu de Lleida després d'haver-lo demanat

La Diputació d’Osca desestima un oli del Museu de Lleida després d’haver-lo demanat || Per falta d’espai, malgrat haver-se’n aprovat ja el préstec

Immaculada d’anada i tornada

Immaculada d’anada i tornadaMUSEU DE LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Si fa anys que les relacions de Lleida amb Aragó són, com a mínim, tenses pel litigi de l’art –primer amb la diòcesi de Barbastre i ara amb Sixena–, hi ha casos del tot rocambolescos que la veritat és que fan pensar. I és que la Diputació d’Osca ha enviat una carta al Museu de Lleida desestimant la petició de préstec realitzada setmanes enrere –i aprovada per la pinacoteca lleidatana– d’un quadre d’una Immaculada per a una exposició el proper estiu a la capital oscenca. SEGRE va avançar dijous passat que el Museu de Lleida havia aprovat el préstec d’un oli de finals del XVIII d’una Immaculada, original de l’artista aragonès Manuel Bayeu, per a una exposició sobre aquest pintor i monjo cartoixà prevista per al proper estiu a la Diputació d’Osca, presidida per Miguel Gracia, del mateix partit que el president d’Aragó, Javier Lambán (PSOE).

Només un dia després de publicar aquesta notícia, el Museu va rebre una nova missiva desestimant la petició del quadre. El comissari de l’exposició, l’historiador de l’art José Ignacio Calvo, de la Universitat de Saragossa, va assegurar ahir a SEGRE que el canvi d’opinió “no ha tingut res a veure amb qüestions polítiques sinó perquè la nostra proposta inicial era excessiva i ara l’hem hagut d’adaptar a les limitacions de l’espai de la sala d’exposició, i per tant hem desestimat moltes obres”.

Calvo va afegir que “aquesta Immaculada de Lleida era molt similar a una de la catedral d’Osca, ara restaurada i amb un marc d’època molt espectacular, i pensem que no valia la pena exhibir dos quadres molt semblants”.

tracking