SEGRE

Govern i partits es mobilitzen contra la revenda d'entrades

Interior investiga una presumpta estafa a Viagogo.es

El grup U2 durant una actuació

Govern i partits es mobilitzen contra la revenda d'entradesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La creixent preocipació popular davant la revenda massiva d’entrades d’espectacles, especialment les de concerts, ha fet coincidir en la jornada d’aquest dimecres diversos anuncis per part del Govern i del PSOE amb els que han volgut escenificar la seua mobilització davant del problema. Així, en resposta a una pregunta del Grupo Parlamentario Popular en el ple de control en el Congrés, el ministre d’educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha revelat que Interior ha realitzat una investigació "puntual" per presumpta estafa en la compra d’entrades per al concert de U2 a través de la pàgina web Viagogo. "Les investigacions van per bona direcció", ha assenyalat sobre això el portaveu de l’Executiu, que ha recordat que s’està actuant a més legislativament per arribar a un acord amb les comunitats autònomes, que són les que ostenten les competències en aquesta matèria. D’aquesta manera, ha continuat, s’intentarà pal·liar el buit legal sobre el qual va cridar l’atenció el Ministeri de Justícia, ja que el Reglament General de Policia d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives contempla la revenda física, però no la que es realitza per internet.

En paral·lel a l’anunci de Méndez de Vigo al Congrés, el PSOE ha informat que demà elevaran una iniciativa legislativa "per intentar posar ordre i acabar amb els excessos" en la revenda on line. "És tal la bombolla que els beneficis ni tan sols no van als promotors, sinó directament a especuladors que estan establerts qui sap on, i encara que és una competència de les comunitats autònomes, no val només amb això. És un problema real que afecta als consumidors i també als artistes", ha denunciat el secretari de Cultura i Esports del PSOE, Ibán García del Blanco.

Encara que de moment no ha volgut oferir més detalls, ha considerat que la proposta, en la qual fa "mesos" que treballen amb usuaris, promotors i associacions de consumidors, "pot ser una base per arribar a acords".

L’acció política a Espanya arriba només uns dies després de l’"enduriment" de les condicions que Google aplicarà als portals de revenda d’entrades d’espectacles esportius i culturals (com l’esmentat Viagoo) si volen operar a través del seu cercador.

L’anunci, que donava una idea de l’escala global del problema de la revenda, incloïa l’obligació en primer lloc de "deixar clar que no es tracta d’un mercat primari i destacar que treballen com a revenedors d’entrades / mercat secundari".

Google també els obligarà a "destacar que els preus poden ser superiors al valor original de les entrades, així com a proporcionar el preu total i un desglossament del preu amb taxes addicionals i imposats abans de requerir la informació per realitzar el pagament".

Finalment, a partir de març d’aquest any es demanarà "de destacar el valor original de les entrades que es venen, utilitzant per a això la mateixa moneda." "Aquesta és una bona forma de combatre aquestes pràctiques que són abusives, que van en contra dels consumidors i encareixen alguna cosa que és el patrimoni de tots, que és la cultura", ha considerat avui Méndez de Vigo, que no ha anticipat cap de les mesures que s’estan estudiant en la Comissió Sectorial amb les Comunitats Autònomes per reformar la llei espanyola.

tracking