SEGRE

El director de Museu de Lleida, optimista davant la demanda del bisbat de Barbastre

Presenten el llibre ‘Del Museu Diocesà al Museu de Lleida. Formació i legitimitat del seu patrimoni artístic’, de Carme Berlabé

Peanyes buides al Museu de Lleida, que exhibien peces de Sixena.

Peanyes buides al Museu de Lleida, que exhibien peces de Sixena.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, es mostra optimista davant la demanda presentada pel bisbat de Barbastre Montsó, que reclama 111 peces d'art que estan al museu lleidatà. Giralt assegura que es disposa de documentació que demostra la legalitat de la propietat d'aquestes peces i també de les de Sixena. Es tracta d'una informació que ha recopilat al llibre ‘Del Museu Diocesà al Museu de Lleida Formació i legitimitat del seu patrimoni artístic’ la historiadora Carme Berlabé i que s'utilitzarà com a part de la defensa del Museu davant el jutge.

Entre les pàgines del llibre, que ha estat presentat aquest dijous, estan relatats esdeveniments com la segregació del Bisbat de Lleida i la incorporació de les parròquies segregades al nou bisbat de Barbastre Montsó, que ha estat la causa de reclamacions en tribunals tan eclesiàstics com civils.

La documentació que recull el llibre i que demostraria que les 111 peces que reclama Barbastre són propietat del Museu de Lleida es va presentar en el seu moment davant instàncies vaticanes i, segons Berlabé, no van ser considerades. La Santa Seu va fallar llavors a favor de les parròquies aragoneses. Ara, però, el Museu Lleida es mostra confiat en que no passarà el mateix per la via civil. A l'espera de que els arribi la demanda, creuen fermament que podran demostrar la propietat de les obres i alhora també recuperar les de Sixena.

tracking