SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

Capella per a la Passió Medieval

Santa Maria de Cervera dedica un espai permanent a aquesta escenificació sacra || Amb el Crist articulat de l’obra, que es representarà el 17 de març

Presentació ahir de l’obra a la capella dedicada a la Passió Medieval a Santa Maria de Cervera.

Presentació ahir de l’obra a la capella dedicada a la Passió Medieval a Santa Maria de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de la recuperada Passió Medieval de Cervera, l’única funció de la qual es té constància a Europa en què es representa aquest passatge bíblic de forma totalment fidel a com es feia al segle XVI, arribarà el 17 de març amb una novetat destacada: la parròquia de Santa Maria, escenari puntual i singular d’aquesta obra sacra, ha dedicat una de les capelles al costat de la sagristia com a espai permanent d’aquest muntatge teatral, presidit pel Crist articulat de fusta que s’utilitza durant la representació i que va dissenyar l’artista Alba Cuñé inspirant-se en l’escultura gòtica de l’església de Sant Antoni de la capital de la Segarra. L’alcalde, Ramon Royes, va presentar ahir la nova edició de la Passió Medieval davant aquesta capella, acompanyat d’Alba Cuñé, directora artística; el rector, Xavier Romero; Mariona Dalmases, responsable de producció, i un dels setanta actors de l’obra, Ramon Pijuan, vestit de botxí, el personatge que representa en aquest muntatge teatral.

Cuñé va explicar que es manté l’objectiu inicial de traslladar el públic a l’època medieval, sense llum elèctrica ni megafonia i amb elements com les olors i la llum d’espelmes per ambientar la parròquia. Com a novetat, la direcció serà col·legiada entre vuit persones que es faran càrrec dels diferents aspectes de l’obra. La música també serà en directe a càrrec de músics locals dirigits per David Vilarrubias i Xesco Grau, i de la veu s’ocuparà el grup Mezzos i la coral Lacetània. L’alcalde i el rector van destacar per la seua banda que la funció segueix vinculant cinc segles després voluntaris de famílies de tota la ciutat i que en aquesta també participen dones, ja que originalment tots els actors eren clergues.

tracking