SEGRE

EXPOSICIÓ ACTIVITATS

Tuitaires al Museu de Lleida denuncien la censura

‘Quedada’ a través de les xarxes davant l’obra ‘Presos polítics’

Visita ‘reivindicativa’ ahir al Museu de Lleida a l’exposició de fotos de l’artista Santiago Sierra.

Visita ‘reivindicativa’ ahir al Museu de Lleida a l’exposició de fotos de l’artista Santiago Sierra.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mig centenar de tuitaires convocats a través de les xarxes socials van quedar ahir al matí al Museu de Lleida per visitar la sèrie fotogràfica de Santiago Sierra retirada de la fira Arco Presos polítics a l’Espanya contemporània, en una acció per “denunciar la censura”. L’impulsor de la convocatòria, el tarragoní Joan Boronat, va explicar que aquesta iniciativa buscava “fer visible la problemàtica que tenim amb un Estat espanyol repressor que ni tan sols no permet tenir exposada una mostra amb la cara dels nostres polítics presos”. Boronat va afegir que va venir a Lleida perquè “a Tarragona probablement l’exposició no podrà veure’s perquè tenim un alcalde que no crec que ens ho permeti”, amb referència al socialista Josep Fèlix Ballesteros.

L’historiador Josep Tort va alertar els tuitaires reunits dels perills de l’autocensura que, segons va argumentar, promouen aquells que tenen el poder i que és “la pitjor de totes perquè ens impedeix acabar de dir allò que el cor i el cap ens faria dir, per por i per desconeixement de les conseqüències”.

Els tuitaires també van visitar l’exposició permanent del Museu guiats pel conservador Alberto Velasco, que els va explicar el litigi de Sixena i de les obres d’art que es van emportar al monestir l’11 de desembre passat.

tracking