SEGRE

MÚSICA GUARDONS

Arnal i Bagés arrasen a la gala de la música independent

Amb els premis al millor àlbum, cançó i artistes emergents

El duo Maria Arnal i Marcel Bagés, guardonats als Premis de la Música Independent.

El duo Maria Arnal i Marcel Bagés, guardonats als Premis de la Música Independent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El duo integrat per Maria Arnal i Marcel Bagés va arrasar dimecres a la nit als X Premis MIN, els de la indústria independent, en què es van emportar quatre guardons per un disc, 45 cerebros y 1 corazón, que reivindica la memòria i al·ludeix a la troballa d’una fossa comuna a Burgos.

“Va per als lluitadors que encara segueixen a les cunetes. Ens ajuden a entendre per què el govern més corrupte d’Europa continua governant i per què la història d’aquest país s’explica des de la impunitat”, va afirmar Maria Arnal, que va debutar en el format de llarga durada amb aquest treball, sense cap experiència als escenaris fins fa només tres anys.

Val a recordar que aquest duo musical, que va ajornar la setmana passada el concert a Lleida, a la inauguració del Festival Músiques Disperses, per sumar-se a la vaga de dones, actuarà finalment al Cafè del Teatre el pròxim dia 5 d’abril. El primer disc d’Arnal i Bagés també es va emportar el premi al millor àlbum pop; la millor cançó (Tú que vienes a rondarme) i als millors artistes emergents.

D’altra banda, el premi al millor disc en català, al qual optava el grup lleidatà Renaldo & Clara per Els afores, va recaure finalment en Xarim Aresté per Polinèsies. A la gala celebrada a Madrid la formació basca Belako va obtenir tres premis MIN, els de millor artista, millor directe i millor videoclip, per Render Me Numb; i Los Planetas, el de millor producció per Zona Temporalmente Autónoma.

tracking