SEGRE

MÚSICA FESTIVAL DE PASQUA

Cervera ret homenatge a Ros Marbà

Dirigeix la preestrena de la seua obra d’aniversari ‘Quatre vegades vint’ || Una de les perles del Festival de Pasqua amb la música de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Antoni Ros Marbà saluda el públic de Cervera abans de dirigir la seua creació ‘Quatre vegades vint’.

Antoni Ros Marbà saluda el públic de Cervera abans de dirigir la seua creació ‘Quatre vegades vint’.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic i compositor Antoni Ros Marbà va avançar ahir a Cervera la preestrena de l’obra del vuitantè aniversari, Quatre vegades vint, que li va encarregar el Palau de la Música. Ho va fer dirigint la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L’any del seu aniversari, Ros Marbà ha accedit a apadrinar la vuitena edició del Festival de Pasqua i, a més, va permetre ahir escoltar per primera vegada l’obra amb la qual se li retrà homenatge a Barcelona el pròxim 7 de maig. La peça reuneix pinzellades de diverses obres del compositor, que van des d’una peça que va escriure d’adolescent fins a altres projectes de la seua etapa de maduresa. El concert va començar amb l’obra de Rafel Ferrer Granet de blat, i després va sonar el treball magistral de Pau Casals Sant Martí de Canigó. El van seguir quatre sardanes de producció pròpia Alimara, De Figueres a Port Lligat, peça que va dedicar a Salvador Dalí. Després va parar uns instants el concert per presentar Quatre vegades vint. La primera part va finalitzar amb la seua coneguda Porta Ferrada.

La segona part del concert es va dedicar a diversos compositors catalans com Manuel Oltra, Eduard Toldrà, Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon i Joaquim Serra. Igual que al concert de dissabte passat, l’alcalde Ramon Royes va recordar que aquesta edició del festival es porta a terme sense parlaments “en senyal de protesta per la situació dels presos polítics”.

La Paeria ha instal·lat també sis grans domassos que cobreixen les columnes del Paranimf, i també unes teles del mateix color que decoren les escultures de l’altar de Jaume Padró.

tracking