SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

L'OJC homenatja Toldrà i Ferrer

L’orquestra resident del Festival de Pasqua de Cervera va ser acompanyada per la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el tenor Roger Padullés || El certamen viu avui el dia gran amb tres

El Paranimf va acollir dijous a la nit el concert de l’OJC. A la imatge, la soprano Júlia Farrés-Llongueras interpreta Rafael Ferrer.

El Paranimf va acollir dijous a la nit el concert de l’OJC. A la imatge, la soprano Júlia Farrés-Llongueras interpreta Rafael Ferrer.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Pasqua de Cervera va acollir dijous a la nit el concert de la formació resident, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), que va dedicar l’espectacle als presos i exiliats polítics. Abans d’iniciar l’actuació, el director, Alfons Reverté, va afirmar que “dedico aquest concert a aquelles persones que voldrien ser aquí però per diferents raons no poden”.

D’aquesta forma, el programa que va presentar l’orquestra era un reflex de l’actual situació política que viu Catalunya. El concert estava dedicat als compositors Eduard Toldrà i Rafael Ferrer, representants de la música catalana del segle XX, que “malgrat l’època fosca que van viure, van quedar-se aquí i van fer un treball de composició molt interessant vinculat amb influències d’aquell moment de França”, va dir Reverté. Per aquesta raó, el concert de dijous al Paranimf de la Universitat es va completar amb peces dels francesos Ravel i Desbussy.

El director de l’OJC, Alfons Reverté, va dedicar l’espectacle als presos i exiliats polítics

La música catalana va ser interpretada per les veus de la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el tenor Roger Padullés. Val a destacar que l’OJC ha participat en les vuit edicions del Festival de Pasqua.

El certamen va seguir ahir al matí amb el primer concert de proximitat d’aquesta edició, en què el públic va descobrir un nou espai, el Celler dels Encants del Llibre. El clarinetista Oriol Romaní va oferir un concert meditatiu i festiu amb peces de Vivancos, del mateix Romaní, de Bach i de Debussy. A l’actuació, Romaní convidava el públic a connectar, a través de la música i del posterior silenci, amb el seu interior, acompanyats de breus comentaris d’introducció. La jornada d’ahir va finalitzar amb el concert de la Coral Cantiga, que tenia lloc al tancament d’aquesta edició.

El festival celebrarà avui dissabte el dia gran amb tres concerts de caràcter molt divers. Al matí, el Quartet Teixidor homenatjarà el professor Josep Lluís Guzmán amb peces inèdites, i al seu torn a la tarda el pianista Jordi Ma

só interpretarà diverses obres del compositor Frederic Mompou en el 125è aniversari del seu naixement. A la nit tindrà lloc un maridatge de vi i música de la mà de Salva Racero, excantant del grup de música Lax’n’busto.

El Paranimf va acollir dijous a la nit el concert de l’OJC. A la imatge, la soprano Júlia Farrés-Llongueras interpreta Rafael Ferrer.

El Paranimf va acollir dijous a la nit el concert de l’OJC. A la imatge, la soprano Júlia Farrés-Llongueras interpreta Rafael Ferrer.SEGRE-TÀRREGA

tracking