SEGRE

LITERATURA DIA DEL LLIBRE

Sant Jordi comença en cap de setmana

Les principals llibreries lleidatanes obriran diumenge i confien que, si el temps acompanya, aquest serà un bon any de vendes || Esperen repetir l’èxit de convocatòria de l’any passat

Presentacions literàries - La llibreria Caselles va acollir ahir la presentació de la novel·la El silenci de Vallbona, de l’escriptora lleidatana Teresa Duch. La trama se centra en l’assassinat de dos monges al monestir d’aquesta població ...

Presentacions literàries - La llibreria Caselles va acollir ahir la presentació de la novel·la El silenci de Vallbona, de l’escriptora lleidatana Teresa Duch. La trama se centra en l’assassinat de dos monges al monestir d’aquesta població ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els llibreters de Lleida preveuen un bon Sant Jordi aquest any, sempre que el temps acompanyi. I més tenint en compte que previsiblement serà un Dia del Llibre que pràcticament s’allargarà des de divendres, ja que les llibreries que ho desitgin podran obrir fins i tot diumenge. Així, les previsions del gremi són que el públic comenci a comprar massivament divendres i segueixi dissabte i diumenge, a més del dilluns 23, pròpiament el dia de Sant Jordi.

A la capital de Ponent, Abacus, Caselles i Punt de Llibre seran tres de les que obriran les portes. “És una decisió personal de cada comerç”, apunta Jordi Caselles, president del Gremi de Llibreters de les Terres de Lleida, “però creiem que serà positiu”. En termes similars s’expressava Miquel Bernal, responsable de Punt de Llibre. “La proposta va sorgir a Barcelona i les ciutats turístiques per aprofitar el diumenge, i aleshores vam pensar que seria lògic que fos igual a tot el territori”, va afirmar. Igualment, fonts d’Abacus van confirmar que, com la resta, tenien previst obrir les portes, en el seu cas de 10.00 a 14.00 hores. “Tot i que confiem que moltes persones aprofitaran el diumenge per fer les compres, no crec que aquest dia es converteixi en una jornada massiva com el dilluns”, va assenyalar Bernal. El tradicional vermut de Sant Jordi es manté el dia de la celebració.

Malgrat que la llegenda popular afirma que un Sant Jordi en dia feiner sempre és millor que en cap de setmana o divendres, el cert és que tant Caselles com Bernal firmarien perquè “fos igual que l’any passat”, que va caure en diumenge. Això sí, per a ells, l’ideal és que les vendes s’animin al llarg de la setmana, la qual cosa els fa preveure com arribaran a Sant Jordi.

“Aquests dies està tot molt aturat, suposo que la meteorologia no acompanya gaire. Espero que la setmana que ve ja s’animi”, reflexionava Caselles, al qual l’experiència li diu que si la pluja d’aquests dies no cessa, la festivitat i les vendes seran més deslluïdes. Així mateix, remarcava que “habitualment, si no passa res excepcional, Sant Jordi acostuma a ser una bona jornada, però l’interessant seria que ho fos també els dies anteriors, perquè amb només un dia de vendes no podem sobreviure tot l’any”.

Entre els autors catalans, Martí Gironell amb La força d’un destí i María Dueñas i el seu últim llibre Las hijas del capitán, també es preveuen entre els més venuts. “De totes maneres, realment, les tendències i preferències dels lectors quedaran molt més clares al llarg de la setmana que ve”, va vaticinar Caselles.

El procés i novel·la negra local, entre les preferències dels lectors Respecte a les previsions sobre els títols més venuts, tant Jordi Caselles com Miquel Bernal van coincidir a afirmar que els títols sobre la situació política catalana, l’anomenat procés, comptaran amb una notable demanda. Entre els autors lleidatans, les seues quinieles van apuntar a les noves novel·les negres de Marta Alòs (Ulls maragda) i de Montse Sanjuan (Anna Grimm: Memòria mortal). Així mateix, Bernal va apostar també per Sixena: la croada de la memòria de Francesc Canosa i Cop de Teatre! de Francesc Latorre.

tracking