SEGRE

És aquesta la primera obra de Bansky a Espanya?

Afirmen que l’artista podria haver acudit a la crida per deixar la seua empremta al barri de Canido a Ferrol

És aquesta la primera obra de Bansky a Espanya?

És aquesta la primera obra de Bansky a Espanya?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canido, un barri de la perifèria de Ferrol que estava patint les conseqüències de la despoblació, compta des d’avui amb la que podria ser la primera obra de Banksy a Espanya. L’obra respondria així a la crida que des de l’estiu passat la marca cervesera 1906 va fer a l’artista, convidant-lo a fer la seua interpretació més personal de Las Meninas de Velázquez, coincidint amb la trobada anual d’aquest moviment artístic que homenatja el pintor. Els responsables del projecte es troben ara mateix tractant de verificar l’autenticitat de l’obra donada la gran expectació despertada entorn d’aquest tema.

Després de reservar una paret perquè Bansky pogués donar curs al seu Street Art amb l’objectiu que el món posés els seus ulls al barri de Ferrol, avui és un dia d’incertesa i il·lusió per a les persones implicades en aquest projecte, que han trobat una possible resposta a la crida. Podria ser la primera obra oficial de l’autor a Espanya després que la trobada en Sant Sebastià fos esborrada i no obtingués confirmació de l’autoria.

“Encara que desconeixem l’originalitat o no de l’obra apareguda en l’espai que va ser reservat a Bansky, considerem que la intenció de fer present l’art del més gran artista urbà del món ens fa mereixedors de dignificar el nostre projecte fent-ho més gran encara”, afirma Eduardo Hermida, l’artista gallec que va començar aquest projecte. I prossegueix: “Si l’artista acudeix a la nostra crida, fa que les Meninas de Canido sigui un projecte universal i, si es tracta d’un trist falsificador, dota la nostra iniciativa de la capacitat de la reproducció perquè autors desconeguts puguin ensenyar les seues tècniques inspirades en els més grans. Sigui com sigui, Las Meninas de Canido assoleixen la consolidació com a referent en l’art urbà actual”.

L’acció de 1906 va obtenir l’estiu passat un enorme eco nacional i internacional aconseguint visibilitzar el barri de Canido a Ferrol tant a través dels mitjans de comunicació espanyols com a través d’una campanya de publicitat en tanques i mitjans estrangers com The Times, The Daily Telegraph, La Repubblica, Le Parisien o The Guardian que buscava traslladar el missatge al propi Bansk

tracking