SEGRE

SANT JORDI 2018

Quantes roses es vendran per Sant Jordi?

Els majoristes preveuen vendre’n entre 6,5 i 7 milions per Sant Jordi || Els floristes de Lleida fan provisió de flors grogues davant la previsible demanda

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans compraran entre 6,5 i 7 milions de roses per Sant Jordi, segons dades del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment del 25% respecte del 2017, quan la festivitat va caure en diumenge. Els floristes confien que al llarg de tota la jornada hi haurà molta activitat al carrer i que la cita tingui lloc en un feiner farà que moltes empreses adquireixin roses per regalar als seus treballadors. Una de les principals novetats d’aquest any és la rosa groga que es comercialitzarà com a mostra de solidaritat amb els polítics independentistes presos. Encara que els majoristes afirmen que han adquirit un 5% de roses d’aquest color “pel que pugui passar”, es mostren convençuts que “l’estrella continuarà sent la roja”. Calculen que del total de roses que es vendran aquest any, 300.000 seran grogues.

La presidenta del gremi a Lleida, Anna Balañà, va mostrar la seua esperança que es venguin “més flors que l’any passat, ja que al caure en diumenge va ser nefast”, encara que no va precisar xifres. Com és habitual, va recordar el seu desacord amb el fet que puguin vendre roses els qui no tinguin llicència per a això, com els estudiants o venedors ambulants. Els floristes tenen autoritzat a obrir en diumenge tot l’any, encara que en aquesta ocasió el dia 22, diumenge anterior al dia de Sant Jordi, esperen que les vendes siguin més importants. S’ha de recordar que les llibreries que ho desitgin també estaran obertes, encara que en el seu cas és una mesura excecpional. Així mateix, Balañà va confirmar que s’han encarregat roses grogues.

alt

Quasi tantes roses com catalans

tracking