SEGRE

El jutjat de Barbastre rebutja que el litigi per les 111 obres d'art es resolgui a Lleida

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Barbastre ha desestimat l'al·legació per falta de competència territorial que van presentar el Consorci del Museu de Lleida i el Bisbat de Lleida perquè el judici per les 11 obres d'art que reclama la diòcesi de Barbastre Monstó se celebri en un tribunal lleidatà, i no a l'Aragó.

Segons la interlocutòria del jutge de Barbastre, la competència territorial d'aquesta demanda correspon al jutjat aragonès.

El bisbat d'Osca va presentar al febrer a Barbastre dos demandes contra la diòcesi lleidatana i contra el Museu com a dipositari i posseïdor, respectivament, de les 111 obres d’art del Diocesà originàries de parròquies de la Franja. El jutjat de Barbastre va admetre a tràmit aquestes demandes a començaments d’aquest mes de març atorgant un termini de vint dies hàbils a les parts per presentar al·legacions. L’equip jurídic del bisbat de Lleida va confirmar a SEGRE la presentació d’aquesta qüestió de competència, alhora amb la presentada per l’advocat del Consorci, defensant que les 111 peces són béns mobles que es conserven al Museu de Lleida.

tracking