SEGRE

Vila confia que el cas de desobediència i prevaricació per Sixena s'acabi arxivant

Imatge del passat 11 de desembre, en el moment en què la Guàrdia Civil retirava les obres de Sixena del Museu de Lleida.

Imatge del passat 11 de desembre, en el moment en què la Guàrdia Civil retirava les obres de Sixena del Museu de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconseller de Cultura, Santi Vila, confia que s'acabi arxivant l'acusació de desobediència i prevaricació pel cas Sixena. En la seua declaració aquest dimecres davant el jutge d'Osca, Vila ha defensat que tant la seua conducta com la del seu successor en el càrrec, Lluís Puig, va ser ajustada a dret. En aquest sentit, l'exconseller ha dit que va complir amb la legislació catalana davant del mandat judicial que ordenava l'entrega de béns d'art sacre originaris del Monestir de Vilanova de Sixena que es trobaven al Museu de Lleida i al MNAC.

Vila ha defensat el compliment parcial que es va fer de l'ordre judicial amb el trasllat a l'Aragó en el cas de les obres d'art que estaven al MNAC. Pel que fa a les 44 peces del Museu de Lleida, ha reconegut que es va trobar davant el conflicte entre uns requeriments judicials i l'obligat compliment de la Llei de Patrimoni de la Generalitat, que protegia la unitat de la col·lecció.

Vila ha declarat durant mitja hora al jutjat d'instrucció 3 d'Osca i ha respost les preguntes de la fiscalia i de la jutgessa, però s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació particular, que considera que Vila ha desobeït de manera 'rebel' i demana una ordre de detenció per Lluís Puig. Tots dos estan sent investigats pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació en el cas Sixena. Puig, que també estava citat a declarar aquest dimecres, es troba a Bèlgica.

tracking