SEGRE

CINE CERTAMEN

La crisi política 'suspèn' el festival Picurt 2018 a la Seu

Per la incertesa en les subvencions, sobretot les de la Generalitat

Montse Guiu i l’alcalde de la Seu van inaugurar Picurt 2017.

Montse Guiu i l’alcalde de la Seu van inaugurar Picurt 2017.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició 2018 del festival Picurt, Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, no se celebrarà aquest pròxim mes de juny a la Seu d’Urgell i Artedó a l’espera de temps polítics millors. El certamen, amb onze edicions a l’esquena, no compta aquest any “amb els ajuts econòmics necessaris” per portar-se a terme. Així ho va justificar ahir la directora, Montse Guiu, a l’apuntar que “la situació política actual d’incertesa” ens ha dut a acordar aquesta “parada tècnica”, però “volem deixar clar que la nostra voluntat és que sigui una situació temporal”. En aquest sentit, va afegir que “les administracions [bàsicament la Generalitat] ens han manifestat la incertesa de si podrem arribar a cobrar les subvencions d’edicions anteriors i no ens hem volgut arriscar per després a última hora haver de retallar el festival”.

Un dels ajuts que sí que es mantenien és el de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, que just l’any passat va decidir doblar l’aportació i va passar de 5.000 a 10.000 euros. L’alcalde de la capital, Albert Batalla, va indicar ahir que “nosaltres ja havíem previst mantenir la mateixa subvenció”. Els escenaris de Picurt 2017 es van repartir entre la Seu, Artedó i Andorra, tot i que anteriorment hi havia hagut actes també a Alàs.

Els tallers per a escolars es mantenen La directora de Picurt, Montse Guiu, va explicar que l’associació CEP (Cultura i Entorn del Pirineu), sota el paraigua de la qual s’organitzen el festival i les activitats paral·leles, “no està paralitzada” i els tallers a les escoles “es mantenen”. Va ser una de les principals novetats del 2017, en la qual uns 400 alumnes de 5è i 6è de Primària de centres educatius de la Seu van aprendre la tècnica d’animació de l’stop-motion. També tindran continuïtat les jornades teòriques en col·laboració amb l’Idapa, encara que aquestes s’ajornaran a tardor.

tracking