SEGRE

CINE FESTIVAL

Passió a Canes per Scorsese

Distingeixen la trajectòria del cineasta i exhibeixen un dels seus primers films, ‘Mean streets’ || Penélope Cruz defensa la seua nova cinta d’espies, ‘355’

El director Martin Scorsese, gran estrella dimecres al festival francès.

El director Martin Scorsese, gran estrella dimecres al festival francès.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cine era la seua evasió quan era un nen envoltat de violència a Manhattan i el cine continua sent la gran passió de Martin Scorsese, com va demostrar dimecres passat al Festival de Canes. “Tots desapareixerem i el cine amb nosaltres. Però per què ara? Per què permetre que això desaparegui?”, es va preguntar el director de 75 anys davant d’un públic que el va rebre dret i que omplia el Teatre de la Croisette. Era un acte d’homenatge previ a la recepció de la Carrossa d’Or de la Quinzena de Realitzadors, la secció més independent del certamen, que premia cada any la trajectòria d’un cineasta consagrat. Un premi molt agraït per Scorsese, que va començar la seua carrera internacional a Canes i precisament en aquella Quinzena que el 1974 va rebre primer amb reticències i després amb els braços oberts una de les seues primeres pel·lícules, Mean streets, que dimecres a la nit va tornar a projectar-se en honor seu. Va ser el primer cop que Scorsese participava a Canes, on només dos anys després s’emportaria la Palma d’Or per Taxi Driver, i va reconèixer que aquell va ser un dels millors moments de la seua vida professional. “Anava lliurement d’un lloc a altre, trobant-me amb tothom, amb estrelles, directors, productors, cineastes que també començaven com Wim Wenders, va ser una època increïble”, va reconèixer el director sense nostàlgia.

D’altra banda, Penélope Cruz va tornar a ser protagonista ahir a Canes després d’inaugurar el festival dimarts al costat de Javier Bardem amb Todos lo saben. L’actriu va presentar amb Jessica Chastain, Marion Cotillard, Fan Bingbing i Lupita Nyong’o la seua futura pel·lícula d’espionatge, 355, que pretén subvertir un gènere dominat per homes. Les actrius van arribar amb vaixell al moll de l’exclusiu hotel Majestic per avançar amb un posat davant de la premsa gràfica una cinta que dirigirà el britànic Simon Kinberg.

El director Martin Scorsese, gran estrella dimecres al festival francès.

El director Martin Scorsese, gran estrella dimecres al festival francès.EFE

tracking