SEGRE

FESTIVALS CINE

Canes es rendeix a la bonica història d'amor de 'Cold War'

El director i els protagonistes de la pel·lícula polonesa ‘Cold War’.

El director i els protagonistes de la pel·lícula polonesa ‘Cold War’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director polonès Pawel Pawlikowski va conquerir ahir el Festival de Canes amb una història d’amor tan tràgica com bonica, la que explica a Cold War, un exercici de nostàlgia cap al passat. “L’amor és sempre qüestió de superar obstacles, de quan algú s’enamora i la resta del món no existeix. I això és difícil de situar al món d’avui dia”, ple de mòbils i d’avenços tecnològics que interfereixen a la vida, va explicar el director sobre la seua elecció dels anys cinquanta per situar la història. No es tracta, va agregar, “d’una nostàlgia per l’estalinisme, sinó per aquesta espècie de claredat que hi havia aleshores, en un món sense mòbils”.

La pel·lícula segueix la història de Zula i Wiktor, una cantant i un director d’orquestra que s’enamoren però que volen portar dos vides molt diferents.

Mentre que ella pretén quedar-se a Polònia, ell desitja fugir de les prohibicions i la falta de llibertat del país.

D’altra banda, el portuguès Paulo Branco, exproductor de El hombre que mató a Don Quijote, de Terry Gilliam, va assegurar que presentarà aquest divendres una demanda per suspendre la difusió del film als cines de França. El Tribunal de Gran Instància de París va decidir dimecres autoritzar de forma excepcional la projecció a la clausura el pròxim dia 19 del Festival de Canes.

tracking