SEGRE

FESTIVALS CINE

El polèmic Von Trier torna a Canes amb un film violent

Lars von Trier va tornar a Canes després de set anys.

Lars von Trier va tornar a Canes després de set anys.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set anys després d’haver estat declarat “persona no grata” al Festival de Canes pels seus comentaris de suport a Hitler, el danès Lars von Trier ha tornat al certamen fora de competició amb un film violent, provocador i en molts punts immoral, però ben rebut malgrat treure de la sala alguns espectadors. The house that Jack built, protagonitzada per Matt Dillon i Bruno Ganz, “és en gran part una caricatura o està escrita com a tal”, va advertir el director en una trobada amb mitjans internacionals.

Dillon encarna un assassí en sèrie, un psicòpata amb trastorn obsessiu compulsiu, que discuteix amb un misteriós Verge (Ganz), de la identitat del qual no es donen pistes, sobre les seues accions i motivacions. El protagonista veu cada assassinat com una obra d’art.

Per la seua part, Spike Lee es va mostrar molt dur amb els Estats Units, un país “construït sobre el genocidi dels pobles indígenes i l’esclavitud”, i va assegurar que “l’anomenat bressol nord-americà de la democràcia és una merda”.

La seua pel·lícula BlacKkKlansman, basada en la història real del primer policia negre de Colorado Springs, recorda el cas de Heather Heyer, que l’agost passat va morir atropellada per un jove neonazi blanc a Charlottesville que va ferir 20 persones més.

tracking