SEGRE

MÚSICA CONCERT

Xavier Baró estrena a Lleida el seu espectacle més reivindicatiu

‘Cròniques’, després dels fets polítics viscuts en els últims mesos

El cantautor lleidatà va presentar ahir a l’IEI el seu nou espectacle, que estrenarà dissabte.

El cantautor lleidatà va presentar ahir a l’IEI el seu nou espectacle, que estrenarà dissabte.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantautor d’Almacelles Xavier Baró estrenarà dissabte vinent al Cafè del Teatre de Lleida el seu nou espectacle, Cròniques, un recorregut per tots els seus anteriors treballs discogràfics, en el qual enmig de temes més personals brollen també cançons que retraten fets històrics, moments reals o llegendaris.

Xavier Baró va explicar ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs que els fets polítics, socials i vitals experimentats a Catalunya en els últims mesos el van fer aparcar la producció d’un nou disc, el número onze de la seua carrera, per preparar aquest espectacle en directe amb nous arranjaments per a cançons del seu repertori i una posada en escena en la qual estarà acompanyat per l’acordionista i multiinstrumentista Héctor Beberide. Baró va presentar Cròniques (Estampes d’un país) al costat de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, recordant que el recital va poder veure’s en la passada edició del festival Barnasants, al març. El nou espectacle, que arrancarà ara la gira, inclou temes com La caiguda de Lleida, Bací de Roda, Girona està assetjada, Una Història del Montsec o La Catedral de joglaria.

Aquest nou projecte, que compta amb el suport de l’Intitut d’Estudis Ilerdencs, “ajudarà a reafirmar la voluntat de consolidar l’ampli patrimoni musical de les comarques de Lleida”, va afirmar Rosa Pujol.

tracking