SEGRE

ART DONACIONS

El Morera incrementa el fons de còmic d'Alfonso López

Segona donació de l’il·lustrador lleidatà, Premi Nacional de Còmic el 2011

La firma oficial de primera donació va tenir lloc al Saló de Plens de la Paeria el desembre del 2016.

La firma oficial de primera donació va tenir lloc al Saló de Plens de la Paeria el desembre del 2016.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dibuixant, guionista de còmic, humorista gràfic i periodista lleidatà Alfonso López, Premi Nacional de Cultura en l’apartat de còmic, i el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida treballen en una segona donació d’obra del primer, que s’afegirà a les 674 obres originals de les quals ja disposa l’equipament lleidatà.

De fet, l’acord és tan recent que encara no s’ha formalitzat, tot i que segons ha pogut saber SEGRE, els experts de l’equipament ja analitzen i documenten totes les peces que formen part d’aquesta segona donació, el nombre exacte de peces de la qual encara no s’ha determinat. Això sí, entre les peces que aniran a parar a Lleida en aquesta ocasió destaquen tant cartells com obra impresa o, el que és el mateix, llibres i revistes publicades.

Val a recordar que el desembre de l’any 2016 ja es va fer pública una primera donació del Premi Nacional. De les 674 obres, 466 van ser una donació, mentre que 208 més eren una cessió. D’aquesta forma, el Morera passava a incorporar originals que formen part de l’imaginari col·lectiu de tota una generació que van ser publicats a la revista El Papus, el suplement infantil Aníbal y Victoria de La Vanguardia, TBO o El Jueves, entre d’altres.

L’obra d’Alfonso López, a més del Museu Morera, pot trobar-se a l’Arxiu Històric Ciutat de Barcelona, on a més de les seues creacions a la revista Butifarra!, ha dipositat llibres i obres en els quals reflecteix la capital catalana. A més, la Biblioteca de Catalunya també va rebre ahir una donació (vegeu el desglossament).

Obra a la Biblioteca de Catalunya El fons que s’ha incorporat a la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya consta de documentació molt diversa que en reflecteix la trajectòria professional, dels seus inicis com a creador i director de la revista Butifarra! (1975-1979) a dibuixant de premsa, especialment a Público. Destaquen també els originals de l’obra Miguel Núñez, mil vidas más, volum que li va merèixer el 2011 el Premi Nacional de Cultura del CoNCA en l’apartat de còmic. En total, 643 dibuixos originals i una col·lecció de 289 documents com cartells i catàlegs.

tracking