SEGRE

23 de juny

Falles de Boí

La festa temàtica ‘gàngsters’ dóna el tret de sortida a les festes de Sant Joan amb banda neon, jocs tradicionals, àpats i les falles

Falles de Boí

Falles de Boí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Boí convida a la trangressió: ser gànsters per una vegada a la vida. És el leitmotiv de la festa temàtica, amb la que  comença a rodar la festa de Sant Joan. El ball animat per The Paradise i la Gran Banda Neon engrescaran fins que surti el sol, en una nit esquitxada pels premis i diversió del concurs Swish Swish. I, arribats a diumenge, missa en honor al patró i jocs de fusta per a totes les edats. Les bitlles i el sopar popular hi posaran el colofó.

Baixada a ritme de grallers

  • Tal com expliquen des del Patronat de la Vall de Boí, el dia de les falles comença al faro, un indret elevat de la muntanya on hi ha un pi i altres arbres que acaben convertint-se en una foguera. Des d’aquest punt és d’on s’encenen les falles abans de començar la baixada.
  • Els fallaires encendran el faro i amb les torxes faran el descens cap al poble seguint el ritme dels grallers Catxibanda. Allà els rebran amb alegria, música i festa i s’encendrà una gran foguera amb les restes de falles.
tracking