SEGRE

MÚSICA CONCURS

Els millors pianistes se citen a l'Auditori

Primeres eliminatòries de la 23 edició del Concurs Internacional Ricard Viñes amb participants de països com el Japó o Rússia || El guanyador podrà tocar amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i s’emportarà 12.000 euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 29 pianistes de procedències tan diverses com el Japó, Xina, Corea, Amèrica i bona part dels països europeus se citen des d’ahir en la 23 edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que es desenvoluparà fins dissabte a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Els participants, d’edats compreses entre els 18 i els 32 anys, prenen part ahir i avui en les primeres proves eliminatòries, en les quals en 25 minuts han de captivar el jurat amb quatre peces obligatòries i dos més de lliure elecció, totes clàssiques. Aquells que les superin actuaran demà a les semifinals i dissabte a la gran final, en la qual els finalistes estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, un al·licient que posa el certamen a l’altura dels més prestigiosos.

A més, en aquesta ocasió s’ha doblat la dotació del premi, que ha passat dels 6.000 euros per al primer classificat a 12.000. El guanyador també actuarà al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música de Barcelona i a l’Auditori Municipal Enric Granados.

El segon classificat rebrà 6.000 euros i la possibilitat d’actuar a la temporada musical de l’Auditori de Lleida. El tercer, 3.000 euros i un concert de piano a l’Auditori.

A més a més, el Premi Especial al millor participant espanyol està gratificat amb un concert a l’Auditori, mentre que el premi especial a la millor interpretació del repertori de Ricard Viñes està dotat amb 1.000 euros.

Els 29 participants van ser escollits entre els 92 que es van presentar a aquest concurs internacional plenament consolidat.

Un dels primers participants ahir en les proves eliminatòries del concurs de piano.

Un dels primers participants ahir en les proves eliminatòries del concurs de piano.ITMAR FABREGAT

tracking