SEGRE

EXPOSICIÓ INAUGURACIÓ

Obres d'art inclusiu de la Fundació Arrels a Indecor

Fetes després de visitar els museus de Lleida

La mostra ‘Art, emoció, inclusió’ es va inaugurar ahir a la galeria comercial Indecor.

La mostra ‘Art, emoció, inclusió’ es va inaugurar ahir a la galeria comercial Indecor.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art com a eina terapèutica per augmentar l’autoestima, l’expressió de les emocions i la capacitat d’enfrontar-se al món. Amb aquesta premissa, una quinzena d’usuaris dels programes de reinserció i acompanyament de la Fundació Arrels Sant Ignasi de Lleida s’han convertit durant aquest curs en artistes en un taller conduït per la historiadora de l’art Chus Oteyza.

El resultat creatiu es va inaugurar ahir a la galeria comercial Indecor, amb obres elaborades en tècniques tan diverses com el cartró, l’aquarel·la, la fotografia, el collage o el modelatge en pasta.

Les obres, tanmateix, no van sorgir del no-res sinó que van ser creades a partir de les visites efectuades durant el curs a diferents equipaments museístics de Lleida, des del Museu Morera al Museu de Lleida, passant per CaixaForum, La Panera i les exposicions de la Fundació Sorigué a Lleida i a Planta, a Menàrguens.

“Aquest projecte ha permès a aquestes persones sortir de la seua realitat quotidiana i accedir a la cultura, potenciant l’art com a element transformatiu i com a mitjà d’inclusió social”, va explicar Oteyza.

tracking