SEGRE

ESTIU ACTIVITATS

El claustre de la Seu Vella comença les tardes de lectura per a nens i nenes

Hi dedicaran tots els dimecres de juliol

Moment de la lectura de contes, a càrrec de treballadors del consorci, al claustre de la Seu.

Moment de la lectura de contes, a càrrec de treballadors del consorci, al claustre de la Seu.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci del Turó de la Seu Vella amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Lleida va inaugurar ahir l’activitat familiar Tarda de contes a la Seu Vella, que se celebrarà tots els dimecres de juliol i el primer de setembre.

Ahir, la quota d’assistents va ser completa: 50 persones, entre nens de 3 a 6 anys i els seus pares, van gaudir de la lectura de contes que Núria Piqué, tècnica del consorci, els va oferir, seguida per un temps lliure en què els petits van llegir. Les tardes acolliran dos grups de menors: un amb nens de 3 a 6 anys i un altre, de 6 a 10 anys.

Una exitosa primera ‘Tarda de contes a la Seu Vella’ que transcorre amb aforament complet de 50 persones

L’objectiu d’aquesta activitat és formentar la lectura entre els més petits, una cosa que, segons Núria Piqué, va en alça: “Moltes escoles tenen l’hàbit de lectura molt integrat i ho practiquen a les seues classes. Això es nota quan els nens poden escollir i llegir un llibre durant 25 minuts, sense dir res i concentrats en aquesta lectura.” L’organització també pretén ampliar l’oferta de lleure estiuenca per a famílies “perquè aquesta és una època en què sempre és difícil saber què fer amb els més petits”, segons Piqué.

La proposta sorgeix del projecte educatiu Hi havia una vegada, el pla pilot del qual es va iniciar en el curs 2016-2017. El consorci compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública i l’IMO (Institut Municipal d’Ocupació de Lleida), que hi aporta alumnes en pràctiques. En l’edició d’aquest any, han participat 400 alumnes de centres de Lleida, com el Cervantes i l’Episcopal. De fet, molts d’aquests nens han tornat a llegir al Turó durant el curs, quan cada dimecres el claustre de la Seu Vella queda obert de forma gratuïta per a tot aquell que vulgui llegir-hi, sense importar l’edat.

tracking