SEGRE

FESTIVAL

El Dansàneu es vesteix de gala

Amb un doble programa a Santa Maria d’Àneu a càrrec d’El Pont d’Arcalís amb l’Esbart Dansaire Laurèdia d’Andorra la Vella

El Dansàneu es vesteix de gala

El Dansàneu es vesteix de galaJOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Monestir de Santa Maria d’Àneu es vesteix de gala per acollir els últims dos espectacles que s’hi programen. Després d’una setmana marcada per propostes més contemporànies, aquest dissabte la programació del Dansàneu pica l’ullet al territori amb un doble programa a Santa Maria d’Àneu a càrrec d’El Pont d’Arcalís amb l’Esbart Dansaire Laurèdia d’Andorra la Vella.

El precedirà la preestrena de l’espectacle Pilar de dos, projecte guanyador del Premi Delfí Colomé de dansa 2017 convocat pel Departament de Cultura de la Generalitat, el festival Ésdansa de Les Preses i la Fira Mediterrània de Manresa.

El Dansàneu enfila doncs la seva recta final i es clou demà diumenge amb la tradicional trobada de grups de cultura popular que ballaran i tocaran davant de la Llar d’avis d’Esterri d’Àneu, a les 11.00 h. La trobada comptarà amb l’Esbart Dansaire Laurèdia, els Bastoners de les Valls d’Àneu, així com els gegants de Sort amb els seus grallers, els Xafarrostolls, entre altres. 

Prèviament, ha tingut lloc a Alós d’Isil l’actuació completa del projecte en residència GALEUSCAT, producció del Dansàneu 2018. Liderat per les veus femenines del conjunt galaico-belga Ialma, el basc Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté, Ciscu Cardona i Víctor Solana.

Es tracta d’un projecte que s’articula en base a tres residències artístiques, la primera al Dansàneu, amb la voluntat de creixement i d’esdevenir una producció de referència en l’àmbit de la world music. 

tracking