SEGRE

LITIGI ART

VÍDEO. Sijena Sí reclama a Lleida 111 obres d'art de la Franja

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena de membres de la plataforma Sijena Sí es van reunir ahir amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, per reclamar els béns de parròquies aragoneses que, segons ells, els pertanyen i que “el consorci del Museu Diocesà no vol tornar-nos malgrat que els tribunals eclesiàstics així ho han dit fins a en 26 ocasions”. Sijena Sí reclama 111 obres de parròquies de la Franja. El bisbat de Lleida, segons va explicar després de la reunió el Canceller i Secretari General del Bisbat Víctor Manuel Espinosa, “té com a funció principal la vida espiritual, la resta són problemes històrics i polítics afegits. Estem sempre disposats al diàleg però no ens correspon a nosaltres solucionar-lo”.

En aquest sentit, Espinosa va apuntar que els governs de Catalunya i Aragó “haurien d’haver arribat abans a una entesa”. El coordinador de Sijena Sí, Juan Yzuel, va insistir que “el bisbe de Lleida va reconèixer en seu eclesiàstica el 31 d’octubre que les obres no eren seues encara que ara al maig hagi dit que potser 82 sí que ho són. En qualsevol cas, qui s’oposa a tornar-nos el nostre patrimoni és el Museu de Lleida”.

Fins allà es van desplaçar per entregar el manifest i fer una lectura acompanyada de guitarra i una cançó amb la tornada “Sijena sí, per justícia i dignitat. La veritat i la raó, del teu costat està”.

Imatge dels membres de la plataforma davant el museu.

Imatge dels membres de la plataforma davant el museu.LLEONARD DELSHAMS

tracking