SEGRE

CERTÀMENS CINE

Quatre directors espanyols competiran per la Concha d'Or

El Festival de Sant Sebastià se celebrarà del 21 al 30 de setembre

Icíar Bollaín, ahir durant la presentació del Festival de Sant Sebastià, a Madrid.

Icíar Bollaín, ahir durant la presentació del Festival de Sant Sebastià, a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que tots han participat en anteriors edicions del festival, només dos, Vermut i Lacuesta, han guanyat guardons. També destaca Bollaín, que serà l’única dona que competirà per la Concha d’Or aquest any, amb un llargmetratge sobre Carlos Acosta, gran llegenda de la dansa i el primer ballarí negre a interpretar papers per a blancs.

Com a novetat per a aquesta 66a edició del Festival de Sant Sebastià, la sèrie Gigantes d’Enrique Urbizu i Jorge Dorado participarà en la secció oficial fora de concurs. El director del certamen, José Luis Rebordinos, va explicar que aquesta sèrie es podrà veure al complet i anirà acompanyada a la cartellera per dos més, una d’espanyola i una altra d’estrangera. Això es deu a l’èxit que va tenir La Peste a l’edició anterior, ficció televisiva d’Alberto Rodríguez que també va participar en el festival.

Rebordinos va reconèixer que aquest ha estat un any “complicat” per a la selecció de pel·lícules, amb una gran oferta, encara que no s’han d’esperar gaires canvis en el formal: “Sabem que la fórmula ens funciona”, de manera que canviaran només les propostes cinematogràfiques.

tracking