SEGRE

MÚSICA TRADICIONS

El Festival de Cervera, amb Valtònyc

Actuació de la violoncel·lista Laia Puig i un quartet de vent del conservatori || El raper mallorquí i l’exconseller de Cultura Lluís Puig van intervenir-hi per vídeo

La violoncel·lista de Cervera Laia Puig, interpretant ‘El cant dels ocells’.

La violoncel·lista de Cervera Laia Puig, interpretant ‘El cant dels ocells’.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 38 Festival Internacional de Música de Cervera va presentar ahir dilluns en la seua segona jornada un concert dedicat a la llibertat d’expressió. És l’única actuació prevista en ple carrer, concretament en el centre comercial de la ciutat. Inicialment estava programada l’actuació del raper malloquín exiliat Valtònyc. Per substituir-lo, la Càtedra Emili Pujol va presentar una actuació de la professora del Liceu i violoncel·lista Laia Puig, que va interpretar l’obra de Pau Casals El cant de l’Ocells. Posteriorment un quartet de vent del conservatori va fer sonar l’himne de Els Segadors.

Abans de les actuacions els 200 assistents a la cita|citació, van visualitzar un vídeo de Valtònyc interpretant una versió pròpia de la cançó Bonica Ciao. Després el mateix músic va intervenir en vídeo agraint a la Càtedra Emili Pujol de Cervera la seua invitació.

Va finalitzar el torn de vídeos l’exconseller del Cultura a Brussel·les, Lluís Puig, agraint la iniciativa de la ciutat. El concert va ser presentat pel director del Festival, Jaume Cortadellas, que va recordar la iniciativa de la Càtedra de proposar un concert dedicat a la llibertat d’expressió.

Avui dimarts destaca a les 22h. el concert d’homenatge al músic lleidatà Lluís Virgili, que serà interpretat al paranimf universitari pel Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida. Per la seua part, la Casa Duran i Sanpere acollirà a les 19:00h. un concert de piano de Jordi Vilaprinyó amb peces pròpies de repertori contemporani. El Festival oferirà fins diumenge vinent un total de 14 concerts.

tracking