SEGRE

FESTIVALS MÚSICA

Doctor Music Festival ja ha venut 2.324 abonaments de l'edició de l'any 2019

A falta d’un any i sense haver revelat encara cap nom que conformarà el cartell, ja s’han venut més de 2.300 abonaments per a l’edició commemorativa del Doctor Music Festival, que està previst que se celebri del 12 al 14 de juliol del 2019. Dilluns, a tall d’aperitiu, la música va tornar a sonar als prats d’Escalarre de la mà de Quimi Portet.

Imatges de la jornada de 'reconexió' del Dr Music d'Escalarre

Reconexió al Dr Music d'EscalarreLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avancen els preparatius de l’edició commemorativa del Doctor Music Festival, que se celebrarà a Escalarre del 12 al 14 de juliol del 2019. De moment, s’han venut 2.324 abonaments, segons la seua alma mater, Neo Sala. Les reserves procedeixen de públic espanyol, “m’atreviria a pronosticar que la majoria són de Catalunya i que ja van assistir a les primeres edicions”, va explicar Txema Arnedo, membre de l’organització.

Les seues suposicions es basen en el fet que “el públic jove no planifica tant i menys sense saber el cartell”. I és que els grups no es donaran a conèixer, almenys, fins al novembre “perquè després de l’estiu començaran a fer les seues agendes”. El que sí que va reiterar Sala és que el certamen, en el qual els organitzadors esperen unes 60.000 persones, comptarà amb una vuitantena de grups, “alguns dels quals van ser-hi fa 20 anys, altres d’actuals, uns d’internacionals, altres de nacionals i també de km0”, va dir. Actuaran en cinc escenaris i un espai de 160 hectàrees, els propietaris de les quals ja han firmat els contractes de lloguer.

“Potser falta firmar-ne algun, però és minoritari i no afectarà”, va assenyalar Sala. Així ho va revelar ahir després que dilluns la música tornés a sonar als prats de Santa Maria d’Escalarre. Va ser en la Reconnexió, una celebració que es va acabar amb un concert de Quimi Portet. Prèviament, van inaugurar un menhir de 6 metres (4 sobre la superfície i dos sota terra) i 8 tones, instal·lat per “activar les energies del lloc”, va dir l’expert en geobiologia Mariano Bueno. Després van dormir en 104 tendes de campanya distribuïdes a tall de mandala.

El festival tindrà un pressupost d’entre 12 i 18 milions i generarà un PIB de 6 milions, el 5,8% del PIB de la comarca. L’impacte econòmic es preveu en 100 milions. Ahir a la trobada podien veure’s empreses interessades a participar en el patrocini del certamen. Com a curiositat, si fa 20 anys van haver de portar els lavabos d’Europa, ara la productora negocia construir-ne d’ecològics. Una empresa americana ha desenvolupat la tecnologia i altres de lleidatanes s’encarregarien de la construcció.

PROTAGONISTES

Neo Sala, organitzador del Doctor Music: «Els escenaris es distribuiran segons l’energia de la vall» Comptaran amb el suport de les institucions? La Diputació sempre ens ha ajudat i estem pendents de firmar un conveni. Amb la Generalitat hem començat a parlar ara que s’ha format Govern. Entre els veïns hi ha qui dubta que se celebri el festival. Si no tinguéssim per celebrar- lo no faríem tot això. Els espais es distribuiran segons les energies de la vall? Sí. Seguint les energies es distribuiran escenaris, zones d’acampada, etc. Per cert, hi haurà lloguer de tendes per a qui vulgui acampar però no la porti de casa.

Albert Adrià, XEF: «Vull cuinar per a molta gent però ha de primar la festa» La cuina local i la sobirania alimentària són un dels fils conductors del certamen. Quin serà el seu paper? El meu objectiu serà donar menjar a tanta gent com sigui possible, però en un entorn com aquest ha de primar la festa i el bon rotllo, així que adaptarem els plats a això i als productes de la zona. S’ha familiaritzat ja amb aquests productes i gastronomia del Pallars? Encara no, però ahir [per dilluns] en vaig descobrir alguns d’excel·lents. És bàsic familiaritzar-te amb l’entorn per inspirar-te i pensar en tota mena de públic, com el vegà.

tracking