SEGRE

ESPECTACLES DANSA

El Ballet de Moscou sedueix amb la representació de 'Don Quijote' a Lleida

El Teatre de la Llotja va acollir ahir l’espectacle de dansa

Un moment de la representació de ‘Don Quijote’, ahir al Teatre de la Llotja de Lleida.

Un moment de la representació de ‘Don Quijote’, ahir al Teatre de la Llotja de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre de la Llotja va acollir ahir la representació de Don Quijote, una de les obres emblemàtiques de la dansa clàssica interpretada pel Ballet de Moscou, que va posar en escena una trentena de ballarins. Es tracta d’una peça en tres actes basat en el capítol XIX del segon llibre d’El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha, de Miguel de Cervantes, amb coreografia d’Aleksandr Groski, llibret de Marius Petipa i música de Ludwig Minkus. L’obra estava dirigida per Timur Faiziev i l’argument se centra principalment en els amors entre Kitri (Cristina Terentiev) i el barber Basili (Aleksei Terentiev) i les aventures del Quixot (Aleksandr Petritxencko) i Sancho Panza (A. Minakov) entorn de la jove semblant.

El Ballet de Moscou va ser fundat per Faiziev el 1989. Des d’aleshores ha dut a terme nombroses gires en països com el Japó, Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Tailàndia o Suïssa, a banda d’Espanya. Entre el seu repertori es troben obres com El llac dels cignes, La Bella Dorment, Giselle, Romeu i Julieta o Somni d’una nit d’estiu, entre d’altres.

Fonts del Ballet de Moscou van assenyalar a SEGRE que van conèixer el Teatre de la Llotja mesos abans, quan hi van acudir a interpretar El Llac dels Cignes i el van qualificar com “un teatre en majúscules en el qual es treballa molt còmode”. Van assegurar que “es tracta d’un equipament amb una bona caixa escènica i capacitat acústica”. Així mateix, van lloar la professionalitat dels seus tècnics.

tracking