SEGRE

TRADICIONS ESPECTACLES

Només cinc funcions del Retaule de Sant Ermengol

Per “optimitzar recursos i reduir costos” || Les actuacions se celebraran entre els dies 3 i 7 d’agost a la Seu d’Urgell

Les autoritats posant ahir, a la presentació de l’acte.

Les autoritats posant ahir, a la presentació de l’acte.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espectacle medieval del Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que narra la vida del que va ser bisbe de la ciutat a començaments del segle XI, veurà reduïts els dies de funció. El president del patronat, Jesús Galindo, va anunciar ahir que les funcions passaran de vuit a cinc i tindran lloc del 3 al 7 d’agost “per optimitzar recursos i reduir costos” i “donar més llibertat” als actors, tots amateurs i veïns de la ciutat.

Malgrat tot, Galindo va posar com a repte mantenir les xifres d’edicions anteriors: de 870 a 1.000 persones de públic, i poder arribar a les 1.200 entrades venudes. L’alcalde, Albert Batalla, es va referir a l’espectacle com un “patrimoni clau per entendre el present i el futur” de la Seu i va reconèixer la tasca del patronat, que permet “situar la ciutat com a lloc de recreació històrica” a l’estiu. El director artístic, Xavier Piguillem, va destacar el format multidisciplinari del retaule i no va rebutjar incloure-hi la dansa en un futur.

Per arribar al públic jove, el patronat llança un concurs fotogràfic a les xarxes socials amb un sopar per a dos persones en un restaurant local com a premi. Aquests les hauran de pujar amb el hashtag #retauleermengol18.

El 60 per cent del públic assistent és de fora de l’Alt Urgell El patronat del Retaule va donar a conèixer ahir els resultats de les estadístiques realitzades durant les representacions de l’últim estiu. El balanç va posar en relleu que un 60 per cent del públic venia de fora de l’Alt Urgell, principalment de Barcelona i de Lleida, Girona i Tarragona. El 40 per cent restant van ser veïns de la ciutat. L’organització va valorar de forma molt positiva el percentatge i va assegurar que l’objectiu és “donar a conèixer l’espectacle a l’exterior”.

El 44 per cent dels espectadors van ser dones majors de 55 anys i el públic jove es va reduir al 14 per cent, una xifra que treballen per incrementar. Van destacar també que més d’un 90% del públic va valorar de forma positiva l’espectacle, elogiant il·luminació, escenografia, text i actors.

tracking