SEGRE

MÚSICA ENSENYAMENT

Curs internacional d'arpa a l'Horta de Lleida amb 8 alumnes

Berta Puigdemasa, impulsora del curs internacional d’arpa.

Berta Puigdemasa, impulsora del curs internacional d’arpa.JOSEP MARIA PUIGDEMASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena edició del curs internacional Arpa Horta de Lleida, que impulsa l’arpista lleidatana Berta Puigdemasa, comptarà a partir del pròxim cap de setmana amb la presència de vuit alumnes estrangers, procedents d’Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Portugal i Japó.

El curs, amb classes que es desenvoluparan a Cal Muntanyès, una casa rural a la partida de Rufea, finalitzarà l’1 de setembre amb un concert de clausura a càrrec dels alumnes a l’Espai Orfeó.

Puigdemasa va explicar que “aquest curs va començar fa set anys amb la voluntat d’unir dos elements singulars de gran riquesa i poc coneguts: l’arpa i l’Horta de Lleida”. Així, durant una setmana es reuneixen al paisatge de l’Horta instrumentistes d’arpa de tot el món per aprofundir en l’aprenentatge d’aquest instrument de la mà de la gran arpista francesa Isabelle Perrin i l’arpista catalana Maria Lluïsa Ibáñez.

Puigdemasa va comentar que “la idea va sorgir perquè aquests dos àmbits [arpa i Horta] són parts essencials a la meua vida com a arpista lleidatana i per reivindicar que es pugui estudiar arpa de manera reglada a la nostra ciutat, on les escoles de música o el Conservatori encara no ofereixen aquesta possibilitat”.

En aquest sentit, la instrumentista lleidatana destaca que en l’actualitat imparteix classes d’arpa a vuit joves alumnes a Lleida.

tracking