SEGRE

Guirao defensa que els murals de Sixena no es moguin del MNAC fins una sentència definitiva

El ministre de Cultura considera un "error gravíssim" la retirada de l’exposició 'Presos polítics’ de la fira Arco

El muntatge s'exhibeix per primer cop després de ser retirada de la fira Arco.

Inauguració de 'Presos polítics' al Museu de LleidaLleonard Delshams / Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura, José Guirao, ha defensat aquest dijous que el més prudent respecte al trasllat dels murals de Sixena del MNAC és esperar al final del procés judicial, a que hi hagi una sentència definitiva. En una entrevista a RAC1, Guiaro ha recordat que es tracta d’obres d’art delicades que, "encara que és cert que es poden moure perquè ja ho han fet sis vegades, com menys es traslladin, millor".

D’altra banda, el ministre de Cultura ha qualificat d’"error gravíssim" la retirada de la peça 'Presos polítics’, de Santiago Sierra, de la fira Arco de Madrid. "Va ser la crònica d’un error anunciat, perquè en aquell moment estava en el comitè executiu d’Ifema i quan em vaig assabentar d’aquest assumpte vaig manifestar a tots els membres d’aquesta comissió el que anava a passar", explica amb referència a la polèmica internacional que va generar la retirada del muntatge, que després de la retirada de Madrid va ser exposat en el Museu de Lleida.

Guirao va iniciar ahir dimecres la seua primera visita oficial a Barcelona. El ministre va recórrer l’exposició de Gala al MNAC, on també va visitar la sala capitular de les pintures medievals juntament amb el director del museu, Pepe Serra, i el president del patronat, Miquel Roca.

tracking