SEGRE

GUIA

Arranca la FiraTàrrega més artística

Més de 4.000 persones omplen l’espectacle inaugural al parc de Sant Eloi || La Compagnie Lucamoros reivindica l’artesania davant de les noves tecnologies amb ‘La Tortue de Gauguin’

La Compagnie Lucamoros, de França, va protagonitzar ahir l’espectacle inaugural de FiraTàrrega 2018.

La Compagnie Lucamoros, de França, va protagonitzar ahir l’espectacle inaugural de FiraTàrrega 2018.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega va aixecar ahir el teló amb una obra de gran format molt visual per retre homenatge a l’artesania, al que es està confeccionat a mà, i reivindicar l’art efímer. La Tortue de Gauguin, dels francesos La Compagnie Lucamoros, va tenir la pintura com a eix principal si bé va combinar diferents disciplines artístiques, com les arts visuals, la performance, el teatre d’ombres i la música escènica.

La multidisciplinària i poètica aposta de Jordi Duran, en la seua última edició com a director artístic del certamen després de vuit anys al capdavant, va agradar al públic que va omplir el parc de Sant Eloi, espai que per primera vegada va acollir l’espectacle inaugural, amb més de 4.000 persones, segons la Policia Local.

Sis pintors, un músic i una actriu donen forma a un espectacle colorista de 9 metres d’alçada

En una enorme estructura vertical de 9 metres d’alt, sis pintors, un músic i una actriu van donar forma a retaules de grans dimensions reivindicant la naturalesa, l’essència de les persones i tot allò elaborat de forma artesana i en contra de les noves tecnologies que ens ofereix la societat del futur. Duran va explicar que “és una perla que hem d’assaborir amb deteniment, no és un fast food”.

Seguidament, el públic va gaudir al mateix espai de Sant Eloi de la proposta de llums i música de la companyia local Calidos, amb David Giribet (Deif) i Jordi Claramunt, al costat de la jove DJ Nolah, que van fer les delícies dels espectadors amb la seua instal·lació de gran format Blockchain, que combina la llum de més de 12.000 leds amb la música en directe.

Fins ahir a la nit s’havien venut un total de 6.264 localitats i s’havien esgotat 85 funcions de les 122 de pagament que estaven programades. A més, al càmping municipal van començar a arribar els primers campistes, més de 450 persones fins a última hora.

La Fira viurà avui la jornada més amable amb 70 funcions

Avui divendres, FiraTàrrega oferirà la jornada més amable, aquella en la qual es podrà disfrutar dels espectacles sense l’aclaparadora massificació de públic del cap de setmana. Durant tot el dia, el certamen ha programat 70 espectacles als quals s’afegiran els dels artistes espontanis, que actuaran als espais coneguts com a OFF. La capital de l’Urgell va donar ahir el tret de sortida a la 38 edició de la Fira de Teatre al Carrer amb 15 funcions que van tenir lloc entre les 19 hores i la mitjanit. En aquesta edició, FiraTàrrega reivindica les arts del carrer amb el 76% del mig centenar d’espectacles programats, precisament, ubicats a l’espai públic. Entre les perles de la jornada es pot destacar l’humor poètic de Toti Toronell i Pere Hosta, que formen la companyia Slow Olou, que va oferir, a la plaça de Sant Antoni, el seu humor poètic amb Escargots. També va tenir una bona acollida la primera proposta, a la plaça Major, de Les Impuxibles, amb el seu Painball, un altaveu de denúncia en contra del límit de les llibertats.

tracking