SEGRE

'Joc de Trons' i 'The Marvelous Mrs. Maisel' conquereixen els Emmy

Els actors de 'Jocs de Trons'

'Joc de Trons' i 'The Marvelous Mrs. Maisel' conquereixen els EmmyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Game of Thrones (Joc de Trons) va estendre el seu imperi televisiu als Emmy, en els que s’ha portat avui el premi a la millor sèrie dramàtica, mentre que "The Marvelous Mrs. Maisel" va arrasar amb la seua primera temporada en els apartats de comèdia dels guardons més importants de la petita pantalla. La nit va resultar amarga per a candidats llatins com Penélope Cruz o Édgar Ramírez, que se’n van anar de buit, però va comptar amb moments tan dolços i romàntics com una de sorprenent demanada de mà sobre l’escenari per part d’un dels guanyadors. Amb nou premis en la 70 edició dels Emmy, la sèrie de fantasia èpica de HBO "Game of Thrones ha ampliat avui fins les 47 estatuetes el seu rècord absolut en aquests guardons, en els quals és la producció més premiada de la història. Després d’absentar-se el 2017 dels Emmy pel retard de la seua setena temporada, "Game of Thrones va tornar per la porta gran i va sumar el seu tercer Emmy a la millor sèrie dramàtica després dels de 2015 i 2016

"El xou no existiria sense la bogeria màgica de George R. R. Martin", va concedir David Benioff, un dels creadors de la sèrie al costat de D.B. Weiss, qui va indicar que "Game of Thrones és "tan bona com la gent que la fa realitat".

Claire Foy, la reina Isabel II de "The Crown", va donar la sorpresa com a millor actriu en destronar Elisabeth Moss de "The Handmaid’s Tale", sèrie que va ser una de les derrotades de la vetllada. Per la seua part, Matthew Ryhs va atorgar el millor comiat possible a la sèrie d’espies "The Americans" en emportar-se el premi al millor actor dramàtic, que va dedicar a la seua parella en la vida real i en aquesta producció, Keri Russell.

Com una piconadora va passar per les categories de comèdia "The Marvelous Mrs. Maisel", ja que es va emportar el premi a la millor sèrie, millor actriu protagonista (Rachel Brosnahan), millor actriu de repartiment (Alex Borstein), millor direcció i millor guió (ambdós per a Amy Sherman-Palladino).

Brosnahan, va destacar que aquesta sèrie d’Amazon gira entorn d’una dona que tracta de "trobar la seua veu de nou", i va instar que els nord-americans segueixin el seu exemple i es registrin per votar en les eleccions legislatives de mig mandat. Per la seua part, Bill Hader ("Barry") va guanyar el premi al millor intèrpret de comèdia per a qui sonava com a gran aspirant Donald Glover ("Atlanta"). "American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace" va fer bones les travesses en anotar-se l’Emmy a millor sèrie limitada i el seu "showrunner" (màxim responsable d’una producció televisiva), Ryan Murphy, va dedicar el premi a les víctimes de crims d’odi en la comunitat LGBT.

Els Emmy no van donar cap alegria avui als llatins, ja que Antonio Banderas ("Genius: Picasso"), John Leguizamo (Waco) i Penélope Cruz, Édgar Ramírez i Ricky Martin (els tres per American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace") no van poder sortir com a vencedors en les seues respectives categories. "Game of Thrones, amb nou premis, va ser la més premiada per davant de "The Marvelous Mrs. Maisel", amb vuit estatuetes, mentre que per companyies HBO i Netflix van empatar a 23 reconeixements.

El sarcasme i la ironia van destapar la nit per mitjà d’una cançó titulada "Lo solucionamos", sobre els problemes de falta de diversitat a Hollywood i que va comptar amb un fragment de ritme llatí a càrrec de Ricky Martin.

A més, la cerimònia va comptar amb uns premis ficticis anomenats "Emmy de la reparació", que van reconèixer la tasca de veterans actors negres que no havien estat guardonats. Aquests Emmy també eren els primers després del moviment "Me Too" i el terratrèmol d’escàndols sexuals que van traumatitzar Hollywood, per la qual cosa els presentadors de la gala, Colin Jost i Michael Che, van donar la benvinguda als talents de Hollywood "que no han estat agafats encara". La cerimònia va tenir moments de gran emotivitat, com l’aparició de la llegenda Betty White. I també hi va haver espai per a les rialles i l’humor al Teatre Microsoft de Los Angeles. "Ja podeu anar-vos-en al llit. Papá va guanyar", va dir als seus fills Henry Winkler ("Barry") després de guanyar l’Emmy a millor actor secundari d’una comèdia.

"Ja no puc caminar pel carrer, però gràcies per canviar-me la vida", va indicar als responsables de "Game of Thrones l’intèrpret Peter Dinklage, que va aconseguir el guardó a millor actor secundari d’una sèrie dramàtica. Però per més rialles i llàgrimes que hi ha hagut avui ningú no va poder superar Glenn Weiss, qui, després de portar-se l’Emmy a la millor direcció d’un especial de varietats per l’última cerimònia dels Òscar, va aprofitar el seu discurs d’agraïment per demanar-li matrimoni a la seua nòvia Jan, que es trobava entre el públic i va dir "sí, vull".

tracking