SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROJECTE

Puigverd de Lleida projectarà cine després de dècades sense

Sessions a partir de l’octubre a la Sala del Ball alguns diumenges a la tarda

Última sessió del cicle ‘Cinema a la Fresca’, la nit de dissabte passat a Puigverd de Lleida.

Última sessió del cicle ‘Cinema a la Fresca’, la nit de dissabte passat a Puigverd de Lleida.AYUNTAMIENTO DE PUIGVERD DE LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Dissabte passat, prop de mig centenar d’espectadors van gaudir a la Placeta de Puigverd de Lleida de l’última projecció del cicle estiuenc Cinema a la Fresca, amb els curtmetratges La princesa geperuda i L’enigma del mirall. Les anteriors sessions, a l’agost, van arribar a congregar un centenar de persones. Per a l’alcalde, Josep Solsona, tot un èxit de convocatòria que tindrà conseqüències: la pròxima recuperació de les projeccions de cine en aquesta localitat del Segrià després de més de dos dècades sense pel·lícules.

L’ajuntament i l’associació cultural local Lo Artis Tic Group, organitzadors del cicle estiuenc de cine, impulsaran a partir de l’octubre noves sessions de cine a la Sala del Ball durant alguns diumenges a la tarda. “Sobretot els diumenges que no tinguem partit de futbol de l’equip de Puigverd, que sempre són molt seguits pels veïns, per no contraprogramar-nos entre aquestes dos ofertes lúdiques”, va assenyalar Solsona. L’alcalde va recordar que “s’ha condicionat la sala municipal amb una pantalla desmuntable de gran format, d’uns quatre metres d’ample, i comptem amb un projector que permet exhibir pel·lícules en format de DVD”. En col·laboració amb els voluntaris de Lo Artis Tic Group, la idea és projectar pel·lícules de producció recent, no estrenes comercials; o sessions de cine d’animació per al públic familiar, amb la complicitat de l’associació de mares i pares d’alumnes de l’escola; o també documentals propis que l’entitat cultural de Puigverd grava sobre personatges populars de la localitat.

Lleugera recuperació del sector La pròxima experiència a Puigverd de Lleida marca una lleugera recuperació del sector de l’exhibició cinematogràfica a Lleida a l’afegir-se al cas de Penelles, l’històric cine del qual va reobrir a la primavera amb l’ajuda d’un programa de televisió; al del Casal de Cervera, que el passat 1 de setembre va recuperar la programació estable; o l’anunci de l’ajuntament de Mollerussa, que preveu adequar la sala d’actes del centre cultural municipal per exhibir cine de forma periòdica quatre anys després del tancament de les sales del Circuit Urgellenc.

tracking