SEGRE

CINE FESTIVAL

'Jo la busco' guanya el Som Cinema 2018

L’òpera prima de la barcelonina Sara Gutiérrez Galve s’endú els 5.000 euros del Premi d’Arts Audiovisuals de l’IEI || El Grup SEGRE distingeix els documentals ‘Lo que dirán’ i ‘El somni efímer’

Guanyadors, autoritats i patrocinadors, ahir a la gala de clausura del festival Som Cinema de Lleida.

Guanyadors, autoritats i patrocinadors, ahir a la gala de clausura del festival Som Cinema de Lleida.EDGAR ALDANA

Creat:

Actualitzat:

Estrenada al passat festival Màlaga, on va guanyar una Biznaga de Plata al millor actor (Dani Casellas) i el Premi Movistar+, la pel·lícula Jo la busco, de la jove directora barcelonina Sara Gutiérrez Galve, es va emportar ahir a la nit el màxim guardó del Festival Som Cinema de Lleida, el Premi d’Arts Audiovisuals dotat amb 5.000 euros per l’Institut d’Estudis Ilerdencs. De fet, es tracta de l’òpera prima d’aquesta cineasta de 24 anys, un projecte sorgit en el marc dels seus estudis d’audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra. Curiosament, el mateix origen que va tenir la cineasta lleidatana Alba Cros –que ha encapçalat el jurat del Som Cinema– amb el seu primer projecte codirigit, Les amigues de l’Àgata, nominat a la millor pel·lícula als Premis Gaudí 2017.

A la gala de clausura, celebrada al Teatre de l’Escorxador, la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, va entregar el premi a la cineasta, que va recollir el guardó al costat del productor de la pel·lícula, Ventura Durall. Jo la busco, amb guió també de Gutiérrez Salve, retrata una amistat entre una parella, la seua ruptura i l’estrany viatge del protagonista en la nit barcelonina. El jurat de llargmetratges i curts, del qual també formava part el director de teatre i cine Alejo Travis i la directora del Festival de Cinema de Menorca, Inés Granell, va atorgar una menció al film Ana de día, d’Andrea Jaurrieta. A la secció oficial de curtmetratges va rebre el premi del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya el film El escarabajo al final de la calle, de Joan Vives, una singular història en un petit poble en la qual es reflecteix la hipocresia i falsedat humanes i, alhora, la capacitat d’ajudar una persona quan ho necessita.

El curt ‘El escarabajo al final de la calle’ rep el premi del Col·legi de Directors de Catalunya

Per la seua part, el Grup SEGRE va distingir amb sengles guardons el llargmetratge documental Lo que dirán, de Nila Núñez, que explora la relació entre dos joves amigues musulmanes que debaten sobre l’ús del hijab; i el curt documental El somni efímer, de Toni Bestard, en el qual a través de tres pintors de tres ciutats diferents es rememora l’època dels cartells de pel·lícules pintats a mà que lluïen les façanes dels cines. El director executiu de SEGRE, Juan Cal, va entregar els guardons als documentals guanyadors. El jurat d’aquesta secció també va atorgar una menció al curtmetratge The times and tales of two Beiruts.

Després dels premis es va projectar el documental Miquel Porter i Moix, la república de la llibertat i el bon humor.

Lleida, “oberta a la creació audiovisual” L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va dir a la gala de clausura del Som Cinema que la capital del Segrià ha de posicionar-se com a “ciutat oberta a la creació per potenciar la petita i la microproducció audiovisual”. Per fer-ho, va recordar “instruments” com el Magical, la UdL i les escoles d’art, teatre i música.

tracking