SEGRE

POLÍTICA CULTURAL POLICIA

Investiguen la Institució de les Lletres en l'etapa de Borràs

Per ‘trossejar’ contractes públics per rebaixar-ne el cost i no anar a concurs

La consellera de Cultura Laura Borràs, en la seua visita el mes de juliol passat al Museu de Lleida.

La consellera de Cultura Laura Borràs, en la seua visita el mes de juliol passat al Museu de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Barcelona investiga la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per una presumpta manipulació de contractes públics, en l’etapa en què l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs, estava al capdavant d’aquesta entitat de la Generalitat, en un cas que es troba sota secret de sumari.

Els Mossos d’Esquadra van practicar ahir al matí, per ordre judicial, un registre a l’ILC (que Borràs va dirigir durant cinc anys, des del 2013 fins al mes de gener passat, abans de succeir l’estiu passat a la conselleria de Cultura Lluís Puig) i també a la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), que és on s’allotgen tots els correus electrònics del conjunt de conselleries del Govern de la Generalitat.

Segons van avançar El País i SER Catalunya, la policia investiga si durant el període en què Borràs va estar al capdavant de la institució cultural es van contractar de forma irregular els serveis d’informàtica per elaborar pàgines web. Les sospites apunten que es van trossejar els contractes per rebaixar-ne el cost i evitar així presentar-se a un concurs públic. La policia catalana creu que hi podria haver un informàtic implicat en el cas. Després de conèixer-se la investigació, la consellera Borràs (Barcelona, 1970) va assegurar que “no tinc res a amagar”.

“Estic orgullosa de la feina feta al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes durant cinc anys. Un orgull que no és personal sinó col·lectiu. Un treball determinat, honest i transparent. I un treball que ha posat l’accent, també, en l’àmbit digital”, va asseverar Borràs. La consellera va afegir que “intentar generar ombres sobre aquesta feina m’entristeix. I en certa manera em rebel·la, però no tinc res a amagar”. Borràs també va assegurar que posarà tots els mitjans per aclarir fins a l’última qüestió.

El CTTI ha estat en el punt de mira de l’ofensiva judicial contra l’1-O i ha rebut des d’aleshores una trentena d’intervencions policials, però aquesta vegada el cas no té res a veure amb el referèndum.

L’escorcoll policial a la seu del centre, a l’Hospitalet de Llobregat, ja s’ha convertit en una acció habitual per als treballadors del CTTI, que ho han viscut en més d’una vintena d’ocasions en el marc de l’ofensiva judicial primer per frenar el referèndum i després per investigar-ne els responsables.

tracking