SEGRE

MÚSICA CERTÀMENS

Professionals i programadors s'abonen al Festival de Jazz

La 25 edició es va acabar ahir amb el saxofonista Dani Nel·lo al Cafè del Teatre

El saxofonista Dani Nel·lo va tancar ahir la 25 edició del Festival de Jazz de Lleida al Cafè del Teatre.

El saxofonista Dani Nel·lo va tancar ahir la 25 edició del Festival de Jazz de Lleida al Cafè del Teatre.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dani Nel·lo i el seu projecte Los Saxofonistas Salvajes van acomiadar ahir la 25a edició del Festival de Jazz de Lleida, Jazz Tardor, que ha comptat amb una quinzena de concerts d’una dotzena d’intèrprets des del seu inici, el passat 25 d’octubre. Hi han passat més de 3.000 persones procedents de diversos punts de l’Estat espanyol, la qual cosa, segons el director del certamen, Josep Ramon Jové, suposa un lleuger increment de públic respecte a l’edició anterior.

Per a Jové, aquesta ha sigut una de les edicions amb més presència de professionals del sector musical, des de programadors fins a periodistes, passant per productors, entre d’altres. En total van ser més d’una vintena, vinculats a certàmens com el Festival de Jazz de Sant Sebastià, el Festival de Jazz de Terrassa, el Festival de Barasoain, Snail & Pepper o entitats com l’anglesa Global Music Foundation, entre d’altres. Per tot això, Jové valorava “molt satisfactòriament” aquesta 25 edició.

Més de 3.000 persones han passat per la quinzena de concerts de la 25 edició del Festival de Jazz

En aquest sentit, opinava que “la qualitat de la programació s’ha fet evident a través dels concerts dels artistes”. Entre ells va esmentar especialment “les vetllades protagonitzades per l’històric saxofonista Ernie Watts”, que va acudir a Lleida en format quartet, i el saxo alt Charles McPherson, que també va poder escoltar-se al Cafè del Teatre amb el seu quartet, entre els músics del qual hi havia el pianista Bruce Barth, vell conegut del Jazz Tardor. També va destacar el concert de Gonzalo del Val, considerat un dels millors bateries sorgits de l’escena estatal, que en aquesta ocasió va actuar acompanyat del saxofonista Michael Buckley i de Ronan Guilfoyle, al baix elèctric, dos músics de referència de les illes britàniques.

A més, Jové també va valorar molt positivament una proposta que últimament està calant entre el públic: el concert familiar protagonitzat pels lleidatans Pixie Dixie, que va tenir lloc al migdia del diumenge 25 al Cafè del Teatre, pensat perquè els nens també poguessin disfrutar de la música. Per a Jové, el Jazz Tardor, que aquest any ha estrenat Cérvoles Celler com a nou membre del seu grup de patrocinadors, suposa “un model de programació consolidat pel seu eclecticisme i representativitat de gèneres vigents en el jazz actual”.

Respecte als projectes de futur del festival, el també responsable de Quadrant Records va destacar la intenció de “mantenir el nivell de qualitat del festival i dels seus músics” i continuar amb “el concepte d’atansar grans músics en un espai que permet la proximitat amb el públic”, com és el Cafè del Teatre, on tenen lloc la majoria dels concerts.

tracking