SEGRE

De Tarantino i Scorsese a Star Wars IX, les estrenes més esperades del 2019

Quentin Tarantino

De Tarantino i Scorsese a Star Wars IX, les estrenes més esperades del 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desè llargmetratge de Tarantino "Once upon a time in Hollywood", i el primer de Scorsese per a Netflix, "The Irishman", encapçalen els títols més esperats del 2019, juntament amb sagues com "Vengadores: Endgame" o "Star Wars IX" i el nou de Pedro Almodóvar o Alejandro Amenábar.

El gener arrenca fort amb "La favorita" del sempre controvertit Yorgos Lanthimos, una intriga palatina al segle XVIII amb Olivia Colman al capdavant|endavant; o "El vicio del poder" una comèdia política sobre el vicepresident dels EUA Dick Cheney protagonitzada per Christian Bale i favorita als Globus d’Or.

Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy reprenen els seus personatges de "El protegido" y "Múltiple" en "Glass" amb la que M. Night Shyamalan tanca la seua trilogia sobrenatural; i Joel Edgerton entrega el seu segon film com a director, "Boy Erased", sobre un jove homosexual obligat a sotmetre’s a una teràpia "curativa", amb Russell Crowe i Nicole Kidman en el repartiment.

Als seus 88 anys, Clint Eastwood segueix al peu del canó i ara dirigeix i protagonitza "The mule" la història d’un octogenari que recorre al tràfic de drogues per sortir dels seus conflictes econòmics, un viatge en el qual l’acompanyen Bradley Cooper o Taissa Farmiga.

En un sorprenent canvi de registre, el més gran dels Farrelli, Peter ("Algo pasa con Mary", "Dos tontos muy tontos"), firma "Green book" un drama del sud sobre racisme protagonitzat per Viggo Mortensen i Mahershala Ali que arribarà a les sales al febrer, el mes dels Òscar.

Saoirse Ronan ("Lady Bird") i Margot Robbie ("Yo, Tonya") donen vida a María Estuardo de Escocia i la seua cosina Isabel I d’Anglaterra a "María, reina de Escocia" una nova adaptació cinematogràfica de la insòlita vida de la regenta que també va immortalitzar John Ford el 1936, amb l’ajuda de Katharine Hepburn.

El març serà el mes de "Capitana Marvel". L’oscaritzada Brie Larson es posa la capa de superheroïna en aquest film que es remunta als orígens del personatge, en els 90, un període inèdit en l’univers Marvel. I de "Dumbo" la imaginació de Tim Burton al servei del clàssic de Disney, l’elefant d’orelles gegants que es converteix en estrella del circ. L’animal, recreat per ordinador, conviu amb Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton o Danny DeVito.

Després de crear una de les 'opera prima' més sorprenents dels últims anys ("Déjame salir"), Jordan Peele estrenarà "Nosotros" un nou thriller en el qual comptarà amb Elisabeth Moss i Lupita Nyong'o.

I també Almodóvar ha elegit març per al llançament de "Dolor y gloria", un film que reunirà Antonio Banderas, Asier Etxeandía, Leonardo Sbaraglia i Penélope Cruz per explicar la història d’un director de cinema en hores baixes.

A finals d’abril arribarà la quarta i última entrega dels Vengadores. Iron Man, Viuda Negra, Capità Amèrica i Thor reprenen l’acció en el punt on va quedar al dramàtic desenllaç d'"Infinity War".

I ja al maig, "Hellboy": Neil Marshall reinicia la saga del dimoni roig en una entrega que promet ser més crua que la de Guillermo del Toro.

Si el 2018 va ser l’any de Freddie Mercury ("Bohemian Rhapsody"), el 2019 serà el d’Elton John. Taron Egerton ("Kingsman") saltarà a les pantalles com el cantant i compositor britànic a "Rocket Man". Brad Pitt, Tomy Lee Jones i Donald Sutherland es reuniran a "Ad Astra" una història sobre un enginyer autista que, 20 anys després que el seu pare li abandonés per embarcar-se en una missió a Neptú, decideix viatjar en la seua recerca.

Després de diversos retards, al juny està previst que arribi la nova entrega de X-Men, "Fénix Oscura" que transcorre una dècada després d’"Apocalipsi".

I a l’agost, el nou de Tarantino "Once upon a time in Hollywood" ambientada en la indústria del cinema de finals dels 60 i l’impacte que va causar l’assassinat de l’actriu Sharon Tate en mans de la secta liderada per Charles Manson. Brad Pitt, Leonardo di Caprio, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell o Tim Roth participen en el film.

Més incerta és la data i modalitat d’estrena de "The Irishman" film en el qual Martin Scorsese torna a reunir Al Pacino i Robert de Niro. El produeix Netflix i té un pressupost estimat superior als 140 milions de dòlars.

Per a l’últim quadrimestre de l’any es reserva "It 2", segona entrega de la saga del terrorífic pallasso ideat per Stephen King. Joaquin Phoenix pren el relleu a Heath Ledger i Jared Leto com Jocker, el brivall de DC Comics, en un film dedicat a ell i que compta amb Robert de Niro en el repartiment.

Will Smith, a les ordres d’Ang Lee a "Gemini Man" és un assassí a sou en retirada que es veu atacat per un clon seu del passat. Mentrestant, Amy Adams i Julianne Moore protagonitzaran "La mujer en la ventana" adaptació del 'bestseller' d’A.J. Finn dirigit per Joe Wright ("Expiació").

L’any acabarà amb el novè episodi de "Star Wars", encara sense títol oficial, tancament de la nova trilogia pilotada per J.J.Abrams.

El cinema familiar oferirà al llarg del 2019 títols com "Toy Story 4" (juny), "Com entrenar el teu drac 3" (març), "El rei Lleó" (juliol), "La Llego pel·lícula 2" (febrer) o "Pokémon detectiu Picachu" (maig), amb Ryan Reynolds.

S’espera així mateix l’estrena d’un altre pes pesant espanyol, Alejandro Amenábar, que ha tornat a Espanya per rodar "Mientras dure la guerra" que segueix Miguel de Unamuno (Karra Elejalde) en els primers mesos de la guerra civil de 1936.

tracking