SEGRE

CINE PROJECTES

Carla Simón busca finançament per a 'Alcarràs' a la Berlinale

La cineasta Carla Simón, l’abril de l’any passat a Lleida.

La cineasta Carla Simón, l’abril de l’any passat a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcarràs serà el nom de la nova pel·lícula de Carla Simón, coneguda per dirigir Estiu 1993, i com ja va avançar SEGRE, estarà ambientada al municipi homònim del Segrià, on la uneixen vincles familiars. El projecte, encara en fase de finançament i desenvolupament, serà l’única representació espanyola al Berlinale CoProduction Market, que se celebrarà del 9 al 13 del proper mes de febrer, expliquen des d’Avalon, productora del film. En cas de resultar guanyadora, Alcarràs rebria una subvenció de 20.000 euros. De fet, el mes de novembre passat ja es va emportar el premi al millor projecte al Torinofilmlab, dotat amb 8.000 euros. Així mateix, des de l’octubre passat Simón ha format part de la Résidence parisenca de la Cinéfondation de Canes a París, on ha rebut assessorament durant quatre mesos per al desenvolupament del guió de la pel·lícula.

Vinculada familiarment al municipi per part materna, la cineasta va visitar Alcarràs l’estiu passat per recopilar informació sobre la vida rural al poble. Encara que no ha transcendit com serà la trama, fonts pròximes a Simón asseguren que es va interessar sobre les famílies camperoles de finals del segle passat a Montagut, terme d’Alcarràs.

‘Estiu 1993’, òpera prima amb premis Gaudí i Goya Després d’experiències en el vídeo, el documental i el curtmetratge, Carla Simón va saltar a la fama el 2017 amb el seu primer llargmetratge, Estiu 1993. El premi a la millor òpera prima a la Berlinale li va obrir les portes de la distribució cinematogràfica i dels premis, primer al Festival de Màlaga i després als Gaudí (millor pel·lícula, direcció i guió) i Goya (millor direcció novella). A la cinta, Simón va narrar la seua pròpia infantesa, marcada per la mort dels seus pares quan ella tenia sis anys, i la nova vida amb els seus oncles a l’Empordà.

tracking