SEGRE

ART NOVES TECNOLOGIES

Premi internacional per al projecte 'My artificial muse', de Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran

Premi internacional per al projecte ‘My artificial muse’, de Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran || Seleccionat entre 300 artistes d’arreu del món

Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran van rebre ahir el premi a la Galleria Nazionale d’Arte de Roma.

Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran van rebre ahir el premi a la Galleria Nazionale d’Arte de Roma.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Home i màquina competeixen per crear una musa. Aquesta és la base de l’espectacle My artificial muse, un projecte dels artistes de Mollerussa Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran que ahir va ser guardonat a Roma en la primera edició d’un concurs internacional en el qual competien més de 300 creadors de tot el món. La Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea de Roma va acollir l’adjudicació del premi entre els deu finalistes dels premis Re:Humanism, organitzats per la consultoria cultural Alan Advantage, amb seu a la capital italiana i a Boston, amb l’objectiu de distingir projectes de fusió entre la intel·ligència artificial i l’art contemporani. El músic i productor Marc Marzenit i l’investigador Albert Barqué-Duran es van emportar el segon premi, dotat amb 3.000 euros, per My artificial muse, un singular espectacle visual que van estrenar al festival Sónar+D a Barcelona i el mes de maig passat a L’Amistat de Mollerussa. La performance, que barreja música, projeccions i pintura, té com a objectiu explorar com la intel·ligència artificial pot col·laborar amb l’ésser humà durant processos artístics i creatius, jugant en aquest cas amb la figura clàssica d’una musa, dissenyada íntegrament per una xarxa neuronal artificial.

En conversa telefònica amb SEGRE, Marzenit i Barqué-Duran es van mostrar “contentíssims” per aquest premi “en què competien tants artistes de tot el món”. Així mateix, van valorar “el suport internacional” que suposa aquest reconeixement per a “un projecte que surt dels cànons artístics tradicionals” i també van recordar el suport rebut l’any passat “a casa”, per part de l’ajuntament de Mollerussa.

El xou de música, art i ciència, a l’abril a la capital italiana El premi Re:Humanism suposarà també que la performance de Marzenit i Barqué-Duran My artificial muse de música, pintura i ciència podrà veure’s a Roma el mes d’abril vinent, en un espai teatral encara per determinar. Després de l’estrena internacional al Sónar+D i a Mollerussa, aquest espectacle va viatjar l’any passat també a Cracòvia, a Polònia, i a la ciutat colombiana de Medellín. En el projecte també participa l’artista alemany especialista en algoritmes Mario Klingeman.

tracking