SEGRE

LITERATURA GUARDONS

Francesc Puigpelat guanya el VIII Premi Carlemany

Amb ‘La nedadora’, sobre el rescat de refugiats || L’escriptor de Balaguer rebrà el premi a Andorra el proper mes de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prolífic escriptor i periodista de Balaguer, Francesc Puigpelat, va ser guardonat ahir amb el VIII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura per l’obra La nedadora. La història està protagonitzada per Jane, una noia anglesa que descobreix que l’esport que l’apassiona pot tenir una altra utilitat: ajudar tres refugiats iraquians, Fátima, Said i Aixa, a arribar nadant a l’illa grega de Quios, en territori europeu.

L’entrega del premi se celebrarà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el proper mes de maig, segons va informar ahir l’editorial Columna Edicions. Convocat pel Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions, el VIII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura té una dotació econòmica de 8.500 euros.

Fa una setmana va publicar

Puigpelat, que ja va ser guardonat amb el mateix premi fa tretze anys per Els llops, ha publicat un total de quaranta llibres des dels anys noranta. Entre els reconeixements a la seua prolífica carrera es troben els premis Pin i Soler (2003) per Roger de Flor i el Josep Pla, el 1999, per Apocalipsi blanc. El seu últim llibre, Història d’una dona en un Seat 600, va sortir a la llum fa tot just una setmana i se centra en la història d’una dona que, el novembre del 1975, perd el control del seu Seat 600 i xoca contra un camió a la carretera entre Salou i Tarragona. El seu fill Damià Mesquida, que sospita que no ha estat un accident, haurà de reconstruir peça per peça la turbulenta biografia de la seua mare. Així mateix, l’any passat va guanyar dos premis amb les novel·les L’amant de Rebis i

Magret i els anarquistes. A més de les seues populars novel·les, aquest lleidatà és autor de diverses col·leccions de llibres infantils com Crea la teva aventura i Sara & Ted, així com de narrativa juvenil.

També s’ha atrevit amb els llibres de viatge, ja que el 2001 va publicar La ruta dels almogàvers. El llibre se centra en les intenses relacions que hi va haver durant l’època medieval entre Catalunya i Grècia i Turquia.

tracking