SEGRE

Cultura

I Guirao respon a Borràs: "Cal saber com es gasten els diners"

Estira-i-arronsa entre els titulars de Cultura

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assistit avui a l'inici de les obres del futur Museu d'Art de Lleida, anomenat fins ara Museu d'Art Jaume Morera. L'acte també ha comptat amb la presència del ministre de Cultura i Esports del Govern d'Espanya, José Guirao; i del paer en cap de l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa.

Inauguració de les obres del Museu d'Art de LleidaOscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha reclamat al ministre de Cultura, José Guirao, que el Govern compleixi amb els seus compromisos en infraestructures culturals, a la qual cosa el ministre ha replicat, "Tens més (diners) que jo", i ha aconsellat: "Cal saber en què es gasta".

L’escenari de l’estira-i-arronsa entre els titulars de Cultura ha estat la presentació de l’inici de les obres de la nova seu del Museu d’Art de Lleida, on el ministre de Cultura ha respost a les reclamacions de Borràs, alhora que ha fet una apel·lació al diàleg. Guirao s’ha mostrat confiat en establir una bona relació entre ambdues institucions que vagi en benefici de la cultura en general i ha citat al nou Museu d’Art de Lleida com "un magnífic exemple del que ha de ser la convivència i el fruit del diàleg institucional".

"Diàleg -ha afegit- que no només facilita que es facin coses, sinó que facilita que tots en aquesta conversa ens fem millors institucionalment".

Guirao ha subratllat que des del Govern s’ha establert un diàleg "institucional respectuós, sa" i espera que doni els seus fruits" perquè "els ciutadans visquin millor, tinguin millors serveis i accés a la cultura i puguin expressar-se amb total llibertat dins de la diversitat que conformen les societats contemporànies".

El nou museu, que la Generalitat i l’Ajuntament van acordar impulsar el 2017, s’instal·larà a la seu de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, per al que serà necessari rehabilitar l’edifici i dotar-lo de les instal·lacions i serveis museogràfics corresponents.

tracking